Лятно училище за детско творчество и идеи провеждат в Художествената галерия

Размер на шрифта: a | a | a 20:34 28 юли 2014
Ежедневни летни занимания с деца се провеждат, вече втори месец, в Работилница за въображение в Художествената галерия в Добрич.
Чрез тях децата научават полезни и интересни факти, свързани с изкуството и творчеството. Опитваме се децата да прекарват времето си приятно сред експозицията на галерията,  да отключим  естествената им  нагласа  към творчество и себеизява, а сградата на галерията да се превърне в желано място за посещения, коментираха организаторите.
Малките любопитковци с радост пътуват с машината на времето из древни цивилизации, търсят съкровища из залите на галерията, изработват изделия от глина, бои и туш и огласят галерията с веселия си детски глъч, посочиха още те.
Едно от най-любимите занимания на палавниците в Работилницата за въображение е изпъстрянето на една от стените в галерията с шарени рисунки.
Сред основните ни цели е децата да се забавляват и същевременно с това да учат, да развиват творческите си способности и да научават  за различните видове и жанрове в изобразителното изкуство, както и за постоянната експозиция на галерията, споделиха организаторите.
В последното си занимание малчуганите научиха коя е първата картина в колекцията на галерията - „Старият Добрич”от добричкия художник Никола Тахтунов и рисуваха по друга негова картина - ,,На софрата”.
Заниманията  на забавната работилница се провеждат в Галерията от 10  до 11 ч. и всяко дете, което има авантюристичен дух и обича изкуството може да се включи в нея.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.