Легла и спални комплекти дари фондация “АДРА” на пострадали от потопа

Размер на шрифта: a | a | a 20:50 13 август 2014
Автор: Галина Михайлова
Чисто нови единични легла с матраци, около 70 спални комплекта, пасти и четки за зъби получиха вчера 30 семейства в Добрич. Те живеят в района на Хуманитарната гимназия и са част от домакинствата, които пострадаха при водното бедствие на 20 юни. Дарението прави фондация “АДРА-България”, съобщи за в. “Добруджанска трибуна” Мариян Димитров, който е родом от Добрич и е част от Управителния съвет на фондацията. Ние сме съпричастни към проблемите на пострадалите от наводнението добричлии. Отстрани изглежда, че сякаш вече темата не е толкова  актуална, но проблемите продължават да стоят пред много от съгражданите ни, които понесоха много щети от водната стихия през юни, заяви той. Дарението бе разпределно по списък и достигна до реално нуждаещите се от помощ добричлии. Димитров поясни, че списъкът е изготвен на база на многократните огледи на място по конкретни адреси. Леглата, спалните комплекти и хигиенните принадлежности семействата получиха срещу подпис, за да няма съмнения за злоупотреби.
Това не е първата подадена ръка от страна на фондацията към пострадалите от наводнението жители на града. Още в първите дни след 20 юни фондация “АДРА – България” е раздавала почистващи препарати. До сега са раздадени и над 150 торби с цимент, както и 3-4 кубика дървен материал, необходим за поправки на покривните конструкции на къщите. Представители на фондацията са се включили в период от 10 поредни дни в групите от доброволци, които помагаха в разчистването на къщите и дворовете на добричлии, добави Димитров.
Фондация “АДРА – България” е създадена през 1992 г. като част от “АДРА – Интернешънъл”. Дейността на фондацията в България следва основните приоритети в работата на “АДРА – Интернешънъл”, която е насочена към няколко области - икономическо развитие, изхранване, здравеопазване, хуманитарна помощ при бедствия.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.