Кръговите движения ще спасяват Добрич от вредни емисии във въздуха

Размер на шрифта: a | a | a 17:35 27 май 2018
Автор: ДТ
Среднодневните концентрации на фини прахови частици в град Добрич през 2017 г. бележат намаление в сравнение с предходни години  - се казва в отчета за изпълнение на Общинската програма за опазване на околната среда за миналата година. Дните с превишения са основно през първото и четвъртото тримесечие, което отново показва прякото влияние на битовото отопление. През миналата година в райони на града с интензивен автомобилен трафик и междублокови пространства са засадени  183 широколистни и 109 иглолистни дървета, 320 листопадни и и 105 вечнозелени храста.
Община Добрич продължава изграждането на кръгови движения по възлови места в града с по-голям пътникопоток. Идеята е да се облекчи натоварения трафик на автомобили и да се избегне работата им на едно място, изчакващи светофарната уредба.
След зимния сезон пътните артерии се почистват от натрупаните наноси, уличните платна се измиват. През летните месеци се извършва ежедневно оросяване на на основната улична мрежа и пешеходната зона – се казва още в отчета за изпълнението на програмата.Той ще бъде приет на предстоящото заседание на Общинския съвет утре.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.