Комисията по международно сътрудничество остава без председател

Размер на шрифта: a | a | a 20:05 15 декември 2015
На втора поредна сесия Общинският съвет не можа да избере председател на Постоянната комисия по регионално развитие, международно сътрудничество и европейски програми. За поста отново, както и преди месец бяха предложени Михаел Игнатов от Реформаторския блок и Надежда Петкова от ГЕРБ. Нито един от двамата не успя да събере изискващото се мнозинство от 21 съветници. Съгласно правилника на Общинския съвет една и съща докладна не може да се разглежда повече от 2 пъти в рамките на 6 месеца. Това означава, че комисията ще е без ръководство до края на май, а през това време заседанията й ще бъдат водени от председателя на местния парламент Иво Пенчев.
Ивелин Пейчев бе избран за заместник-председател на Общинския съвет. Той получи подкрепата на 21 съветници – с 1 глас повече от опонента му – Нивелин Радичков от Реформаторския блок.
Комисията по управление и разпореждане с общинска собственост остава без заместник председател. Единственият, който може да бъде номиниран, тъй като не е избран в ръководството на друга постоянна комисия, се оказа доскорошният зам-кмет Иван Колев. Той обаче си направи отвод.
Избрани бяха зам-председатели на две постоянни комисии: Даниел Петков – на ПК “Търговия, услуги и туризъм” и Мая Димитрова – на ПК “Предотвратяване и установяване на конфликт на интереси”.
Определен бе и нов състав на комисията за избор на почетен гражданин. В нея влязоха общинските съветници Йордан Манов, Антония Кирова, Камелия Койчева, Даниела Димитрова, арх. Емилия Добрева, Йордан Йорданов и Невена Николова, както и обществениците Георги Чунчуков, Атанас Пеев, Йовчо Карамфилов, Николай Мирчев и Иван Тодоров.
Общинския съвет определи свои представители в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, Областния съвет за развитие, Обществения съвет по наркотични вещества, Общинския съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси. Създдадена бе  Комисия по предложения за именуване и преименуване на улици, площади и паркове, инженерни съоръжения и други обекти с обществено значение. Определен бе и съставът на Местната комисия за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищни спестовни влогове. ДТ
реклама
реклама
реклама
Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в... За 65-а година училищният звънец... Гости от 5 държави уважиха... Приемат предложения за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.