Коледни подаръци на деца, настанени в приемни семейства даде Община Добричка

Размер на шрифта: a | a | a 19:04 21 декември 2014
Автор: Галина Михайлова
Подаръци за коледните и новогодишните празници получиха на 19 декември шест деца настанени в пет приемни семейства в Община Добричка. Приятната изненада за малчуганите организира Община Добричка, която е партньор на Агенцията за социално подпомагане по проект “И аз имам семейство”. По проекта от 2012 г. до момента са подадени 10 заявления от кандидати да се ангажират с приемна грижа на територията на добруджанската община. От тях са утвърдени общо осем приемни семейства.
Децата получиха торбички с различни подаръци, сред които имаше и пакет с памперси, защото най-малкият сред тях бе Андрей, който е на 3,5 месеца. Той расте усмихнат и здрав под грижите на Румяна Стоименова, която го е взела в дома си веднага след изписването му от болницата. Сред малките гости в Община Добричка бяха и братчетата Константин на 8 години и Митко на 10 години, които са настанени в едно приемно семейство. Всяко от децата вече си беше намисило какво иска да получи от Дядо Коледа. Но желанието на 11-годишния Мирослав, който живее при Димитричка Димитрова в село Росеново, бе за Коледа да завали сняг. Мирослав от две години живее с приемната си майка, която споделя, че има и собствена дъщеря, която е на 17-години. Специални благодарности Димитричка Димитрова отправя към кооперацията в селото, която е подарила на Миро детска енциклопедия и е направила парично дарение. Със сумата момчето вече е решило и какво да си купи – гумени ботуши, нова раница и тетрадки.
60 деца в риск от община Добричка ще получат коледни пакети от БЧК, съобщиха още от Община Добричка. Пакетите са осигурени от Областния съвет на БЧК в Добрич.

реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.