Йордан Йорданов

Административният съд не даде вчера ход на делото по жалбата на ГЕРБ срещу изборните резултати. Снимка Григор Маринов

Йордан Йорданов спечели вота за кмет на Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 19:18 02 ноември 2015
Автор: Пламен Николов
Издигнатият от Реформаторския блок кандидат Йордан Йорданов е новият кмет на Добрич. Това сочат официалните резултати, оповестени от Общинската избирателна комисия. На балотажа за Йордан Йорданов са гласували 11 797 избиратели, или 50,61 % от всички отишли до урните на 1 ноември. Детелина Николова пък бе подкрепена от 11 514 гласоподаватели. Предварителните прогнози сочеха победа за досегашния кмет. С пределна мотивация на подръжниците си и събирайки протестния вот Йордан Йорданов увеличи двойно резултата си на втория тур и успя да изпревари кандидата на ГЕРБ с 283 гласа. От друга страна, Детелина Николова е получила с 2805 гласа по-малко в сравнение с 25 октомври. Тези цифри със сигурност ще бъдат обект на анализ. Поглед върху протоколите на секционните избирателни комисии води до извода за убедително предимство на Йордан Йорданов в кварталите. Това вероятно е последица от поставения приоритет на досегашното управление, което осигуряваше финансов ресурс за централната част на града и парка, докато в кварталите състоянието на инфраструктурата е отчайващо. За обрата в изборната битка със сигурност влияние оказа и ниската избирателна активност на балотажа. Едва 28 % от имащите право на глас дадоха своя вот на втория тур.
Ще работим единствено и само в полза на  гражданите, обяви веднага след победата си във вота за кмет Йордан Йорданов. Той за пореден път декларира волята си за прозрачно управление. Ще разчитаме на добрата работа с медиите, за да включим гражданите в управлението, обяви новоизбрания кмет на Добрич.
Реформаторският блок има 8 общински съветника, с които ще работим за развитието на Добрич. Още в първия ден „запретваме“ ръкави, обяви Йорданов. Той ще нареди одит в Общината, за да е убеден в какво състояние я поема.  През последната година „Движение България на гражданите“ и Реформаторският блок увеличиха подкрепата си в Добрич с 400%, изчисли Йордан Йорданов. Той  благодари на целия си екип и всички, граждани, които са го подкрепили и на двата тура на изборите.
Хората в Добрич поискаха промяната и я получиха. Показаха, че искат инвестиции и работни места – задачи, с които Йордан Йорданов е способен да се справи. Това коментира пред журналисти в Добрич Димитър Делчев, председател на Предизборния щаб на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и секретар на Парламентарната група на РБ. Йордан Йорданов има амбицията да провежда реформаторски политики в Добрич, за което има пълната подкрепа на националното ръководство, заяви Делчев.
Изборната сага в Добрич всъщност не е приключила напълно. Веднага след първия тур ГЕРБ оспори обявения от Общинската избирателна комисия резултат от вота за общински съветници и кмет и поиска ръчно преброяване на бюлетините във всички секции. В Административния съд – Добрич бе образувано дело. Първото заседание бе насрочено за вчера, но поради нередовно призоваване и неявяване на част от заинтересованите страни – партии и коалиции и избрани от техните листи общински съветници, ход на делото не бе даден. Разглеждането на казуса бе отложено за утре.Веднага след втория тур от ГЕРБ обявиха, че ще оспорят и резултатите от балотажа. Изборната битка за Добрич се прехвърля в съдебната зала и тепърва ще видим имат ли основания твърденията за опорочаване на резултата от вота в областния град.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.