Архитектите Боян Коларов и Боряна Станчева. Снимка Григор Маринов

Изтича срокът за избор на проект за новата визия на площад “Свобода”

Анкетното проучване сред граждани ще се отрази и в крайните резултати от класирането

Размер на шрифта: a | a | a 19:04 23 ноември 2015
Новата визия на централния площад “Свобода” в Добрич е обект на анкета сред гражданите, чийто срок изтича днес. Добричлии могат да дадат своята оценка и да изразят мнение по конкретни три проекта. Това са разработки на архитекти, които са качени на интернет страницата на общинската администрация. Платна, на които са представени трите предложения за визията на центъра на града са поставени и пред хотел “България”.
Гласуването става чрез изтеглена от сайта на Общината анкета, в която трябва да се посочи един от предложените проекти. Анкетни карти могат да се вземат и от Центъра за услуги и информация на гражданите.
Днес в 17 ч. изтича срокът, в който гражданите могат да гласуват за един от трите проекта за визията на центъра. За по-голяма активност сред добричлии призова новият зам.-кмет “Устройство на територията” в Община Добрич арх. Боян Коларов.  
Притеснения, че интереса на гражданите към анкетата е слаб изразиха арх. Коларов и арх. Боряна Станчева – гл. архитект на Община Добрич. Има известни притеснения сред добричлии по отношение на анкетата, стана ясно на срещата им вчера с медиите.
Избирането на проект за визията на центъра не значи, че веднага започва да се строи. Това са само идеи, които ще се използват като основа на бъдещи действия на Общината в тази зона от града. Целта е да се генерират повече и интерсени предложения за функционалността и подредбата на централния площад – зона, която сега е неподредена, аморфна, обясни арх. Коларов. Не става въпрос за инвестиционен проект, добави той.
Стана ясно, че краткият срок от 5 дни, в който добричлии можеха да направят своя избор между предложените проекти не може да бъде удължен. Предстои на 26 ноември жури, назначено със заповед на кмета и съставено от представители на Камарата на архитектите в България (КАБ), Съюз на архитектите в България (САБ), Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Съюз на българските художници (СБХ), да класира постъпилите конкурсни проекти.
При крайният избор на проекта-победител процентно изражение ще има не само мнението на членовете на журито, но и гласовете на гражданите, участвали в анкетата. ДТ
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.