Архитектите Боян Коларов и Боряна Станчева. Снимка Григор Маринов

Изтича срокът за избор на проект за новата визия на площад “Свобода”

Анкетното проучване сред граждани ще се отрази и в крайните резултати от класирането

Размер на шрифта: a | a | a 19:04 23 ноември 2015
Новата визия на централния площад “Свобода” в Добрич е обект на анкета сред гражданите, чийто срок изтича днес. Добричлии могат да дадат своята оценка и да изразят мнение по конкретни три проекта. Това са разработки на архитекти, които са качени на интернет страницата на общинската администрация. Платна, на които са представени трите предложения за визията на центъра на града са поставени и пред хотел “България”.
Гласуването става чрез изтеглена от сайта на Общината анкета, в която трябва да се посочи един от предложените проекти. Анкетни карти могат да се вземат и от Центъра за услуги и информация на гражданите.
Днес в 17 ч. изтича срокът, в който гражданите могат да гласуват за един от трите проекта за визията на центъра. За по-голяма активност сред добричлии призова новият зам.-кмет “Устройство на територията” в Община Добрич арх. Боян Коларов.  
Притеснения, че интереса на гражданите към анкетата е слаб изразиха арх. Коларов и арх. Боряна Станчева – гл. архитект на Община Добрич. Има известни притеснения сред добричлии по отношение на анкетата, стана ясно на срещата им вчера с медиите.
Избирането на проект за визията на центъра не значи, че веднага започва да се строи. Това са само идеи, които ще се използват като основа на бъдещи действия на Общината в тази зона от града. Целта е да се генерират повече и интерсени предложения за функционалността и подредбата на централния площад – зона, която сега е неподредена, аморфна, обясни арх. Коларов. Не става въпрос за инвестиционен проект, добави той.
Стана ясно, че краткият срок от 5 дни, в който добричлии можеха да направят своя избор между предложените проекти не може да бъде удължен. Предстои на 26 ноември жури, назначено със заповед на кмета и съставено от представители на Камарата на архитектите в България (КАБ), Съюз на архитектите в България (САБ), Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Съюз на българските художници (СБХ), да класира постъпилите конкурсни проекти.
При крайният избор на проекта-победител процентно изражение ще има не само мнението на членовете на журито, но и гласовете на гражданите, участвали в анкетата. ДТ
реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.