Индийски студенти получиха дипломи с танц

Размер на шрифта: a | a | a 19:27 16 юли 2018
Автор: ДТ
„Много ни хареса обучението в България, най-вече защото можахме да се видим със студенти от други страни. Всичко във вашата страна ни харесва – храната, отношението на хората” – казаха индийски студенти. Сандип Джейн, който завършва магистърска програма в Гуджарат, иска да покани всички българи там.  Зейнаб Бадри също каза, че е очарована от  семестъра си в България. 
Вчера те, 47 индийски студенти, които бяха на обучение в Добрич по магистърска програма във Висше училище по мениджмънт, получиха сертификатите си за обучение ректора на учебното заведение доц. д-р Тодор Радев и д-р Сарика Сривастава от Технологическия университет в Гуджарат, Индия. Като подарък им бяха приготвени задължителните черни шапки с пискюли за дипломиране. Те изучаваха предметите „Международен бизнес” и „Стратегически мениджмънт”. Обучението продължи около един месец. От ВУМ уточняват, че вече десета година обучават студенти от различни краища на света в т. нар. магистратура на магистратурите – МВА.
От висшето училища съобщават, че по време на обучението си, студентите са имали възможност да посетят някои от най-големите компании в Североизточна България, да се запознаят в подробности с мениджмънта на организациите, планирането и пазарите, на които работят. Освен това, младежите са пътували из България и съседна Румъния, за да се запознаят със забележителности, бит, култура и традиции. Добавят, че индийската група бе и инициатор на отбелязването на Международен ден на Йогата с масова демонстрация на упражнения.
Получаването на сертификатите се превърна в истински празник. Изпълнението на индийски танц накара всички да станат и да участват. Церемонията започна с химна на България, продължи с химна на университета в Гуджарат, следваха индийски песни. Студентите бяха облечени в сарита и местната носия курта байджама.. Завършващите бяха поздравени с народен танц от децата на лятната занималня на гимназия „Райко Цончев“ – „Патиланско царство.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.