Милко Пенчев, проф. Иван Станков, Румен Петков и доц. Христо Михайлов. Снимка Григор Маринов

Ясни са кандидатите за кметове на АБВ за три общини в Добричко

Изборът между тримата номинирани за Добрич предстои

Размер на шрифта: a | a | a 19:34 19 юли 2015
Все още не е ясно кой ще е кандидатът за кметското място в Добрич на партия АБВ. Това стана ясно след проведената на 19 юли областна конференция на АБВ в Добрич. В конференцията участваха Румен Петков – председател на предизборния щаб и зам.-председател на АБВ, доц. Христо Михайлов – член на Националния съвет и депутатът от Добрич проф. Иван Станков.
На проведената по-рано общинска конференция на партията са номинирани трима кандидати за поста в Добрич – Владимир Калчев, Милко Пенчев и Катя Маринова, която е общински председател на АБВ - Добрич. Окончателният избор на кандидат кмет между тримата обаче предстои. Крайното решение ще се вземе на заседание на Националния партиен съвет, каза областният лидер на АБВ Милко Пенчев.
Максимално дълга листа за общински съветници за Добрич подготвя АБВ. Тя ще включва 41 личности, сред които са учители, хора на изкуството, лекари и земеделци.
В общо четири общини в Добричка област се очертава АБВ да издигне кандидати за кметове на предстоящите местни избори.
Кандидатът за кмет на Балчик е Павлин Павлов. Той е учител по професия, с 33-годишен стаж и работи в училището в село Соколово. АБВ е в готовност и с дълга листа за общински съветници. От партията възнамеряват да имат кандидати за кметове  и в 10 от селата в крайморската община.
Свой кандидат за кмет АБВ ще има и в община Добричка. Избраният е Димчо Маринов – председател на структурата на АБВ в Община Добричка. Той ще води и листата на партията за общински съветници. АБВ ще издигне кандидати за кметове и на 20 села в добруджанската община.
Партията обяви, че в община Тервел ще даде своята подкрепа за досегашния кмет Живко Георгиев, който е кандидатът на БСП, но ще имат самостоятелна листа за общински съветници.
Областният лидер на партията заяви, че все още се водят разговори за коалиционни кандидатури с други политически сили в общините Шабла, Каварна и Генерал Тошево. Не е изключен вариантът АБВ да има свой кандидат за кмет и в община Крушари, уточни Милко Пенчев.  
Областният лидер Пенчев и екипът на АБВ в областта получиха похвала от Румен Петков, който подчерта, че партията има изградени общински структури във всички осем общини в Добричко. ДТ
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.