Готвят нова смяна на управителя на ВиК – Добрич?

Размер на шрифта: a | a | a 19:26 19 февруари 2015
Автор: Пламен Николов

Постът управител на добричкото водно дружество е на път да се превърне в може би най-ветровитият в държавата. Само три месеца след последната смяна, от регионалното министерство готвят нова рокада на шефската позиция във ВиК – Добрич. За нея от няколко дни под сурдинка се говори сред служителите на местния ВиК-оператор. Запознати даже посочват и името на новия управител – това щял да бъде инж. Петър Калчев, който вече е заемал поста през 90-те години на миналия век. Очаква се той да встъпи в длъжност в началото на следващата седмица. Петър Калчев е известен в бранша, свързан с водоснабдяване и канализация, от години развива успешно частен бизнес с фирма, предоставяща ВиК-услуги.
Сегашният управител инж. Димитър Радушев пое управлението на изправеното на ръба на фалита добричко водно дружество в началото на ноември 2014 г. Той наследи на поста Юлиян Иванов, като тогава мотивът на регионалното министерство бе сериозно  влошаване на финансовото състояние на ВиК-Добрич. Инж. Димитър Радушев познава в детайли работата на ВиК-Добрич и притежава опит и качества за стабилизиране на експлоатационното и финансово състояние на предприятието, гласеше тогава официалната информация от регионалното ведомство. Явно обаче търсенето на подходящия човек, който да измъкне добричкото водно дружество от тежката ситуация, продължава.
Инж. Димитър Радушев отказа да коментира слухове. Той заяви, че няма никаква официална информация, че ще бъде сменен, но това все пак е изцяло от компетенциите на министерството като собственик на капитала и принципал на дружеството. Изпратихме официално запитване до пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но до редакционното приключване на броя отговор от ведомството на Лиляна Павлова не бе получен.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.