Един от новите камиони, допълващи автопарка на А.С.А. – филиал Добрич. Снимка Григор Маринов

Готови сме да посрещнем зимата

Наличните количесва сол ще стигнат до края на януари, очакваме още доставки, обяви управителят на А.С.А. – филиал Добрич инж. Георги Иванов

Размер на шрифта: a | a | a 20:05 08 октомври 2014
Автор: Галина Михайлова
В готовност сме да реагираме при влошаване на зимната обстановка, каза за ДТ управителят на А.С.А. – филиал Добрич инж. Георги Иванов. Оказва се, че ангажираната с чистотата на града и поддръжката на пътната мрежа през зимните месеци фирма дори се е презастраховала в подготовката си. Към момента разполагаме с 600 тона сол. За да се покрият нуждите на града през целия зимен сезон са нужни между 1 000 и 1 100 тона. В очакване сме на липсващите количества, но доставките са затруднени заради влошената ситуация в Румъния след наводненията там, поясни шефът на А.С.А. – филиал Добрич. Няма да има проблеми с наличността, а само забавяне при получаването. Не сме притеснени, защото дори наличните количества сол ще стигнат до края на януари 2015 г. Фирмата има в наличност и 6 куб. метра магнезиеви соли (около 8 тона). Ще се заредят още 4 куб. метра, които предстои да бъдат доставени от САЩ, каза инж. Иванов. Фирмата разполага и с около 100 тона пясък. Той се използва много рядко, при екстремни ситуации на заледяване на наклонени терени в града, когато солта не е толкова ефективна, за да се обезопаси мястото.   
Общо шест големи автомобили ще бъдат оборудвани с песъкари и гребла. Още един малък автомобил, при необходимост, ще бъде в движение по центъра на Добрич, за да се реагира при промени в метеорологичната обстановка през зимните месеци.
Общо седемте автомобила ще бъдат обезпечени и с екипи. Знаете, че при необходимост служителите на А.С.А. - Добрич работят без прекъсване и по над 36 часа, припомни инж. Иванов.
Изискваните със заповед на кмета на Община Добрич големи автомобили за снегопочистване и опесъчаване са четири, за да се покрият нуждите на четирите района на града – централен, промишлен, кварталите „Балик” и „Дружба”. Но добричкия филиал на А.С.А. ще посрещне зимата с общо 6, като два от тях са нови, закупени със средства на фирмата, отбеляза със задоволство инж. Иванов. Единият камион е по-голям, подходящ за снегопочистване и опесъчаване на булевардите в града, а другият – за по-малките улици, поясни шефът на А.С.А. – Добрич.  
При необходимост и влошаване на обстановката ще се добавят и допълнителни машини. Към момента работата на работниците на А.С.А. в Добрич е съсредоточена върху почистването на падащите есенни листа. Все още няма интензивен листопад, тъй като не са паднали сланите. При необходимост в действие ще бъдат пуснати и двете листосмукачки, с които разполага фирмата.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.