20 души персонал от общинското предприятие “Устойчиви дейности и проекти” са ангажирани с почистването на тротоарите. Те използват 9 машини, закупени от Община Добрич.
Снимка: Григор Маринов

Глобяват заради непочистени от снега тротоари

Болницата в Добрич трябва да изгради по-голям паркинг, смята зам.-кметът арх.Пламен Ганчев

Размер на шрифта: a | a | a 17:17 03 февруари 2014
Автор: Мирослав Балчев
Крайно време е общината да започне да глобява гражданите заради това, че не почистват снега от тротоарите пред жилищата си, закани се вчера кметът на Добрич Детелина Николова. Във всяка държава по света е прието жителите да се включват в почистването на снега, но при нас това не се получава. Всяка година общината издава предписания, но те не се спазват. Проблемът се отнася най-вече до обитателите на апартаменти в жилищните блокове. Собствениците им не се организират и не почистват пространствата около блоковете и това създава проблеми, коментира вчера Детелина Николова. Общинската наредба изисква всеки да почисти прилежащите към имота му тротоари от снега. Практиката обаче показва, че това се прави само от обитателите на къщи и юридическите лица.
Сериозен проблем за машините на снегопочистващата фирма “А.С.А.-България” създават и паркираните по улиците автомобили. На много места те създават препятствия за снегорините, които не могат да навлязат в отсечките, тъй като греблата им са по-широки от наличното пространство, посочи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Той коментира още, че снегопочистващата фирма е успяла да се справи със задачите си, като дори и при най-силния снеговалеж не е допуснато  преустановяване на движението в Добрич. В разчистването на улиците са участвали шест  специализирани автомобила на “А.С. А.–България”. В малките улици, по които е имало паркирани автомобили са работили 11 малогабаритни машини, собственост на Общината.
Най-сериозни затруднения е имало при почистването на района около Многопрофилната болница за активно лечение, посочи арх. Пламен Ганчев. Паркингът там е прекалено малък, за да събере всички автомобили. Необходимо е ръководството на болницата да предприеме стъпки за изграждането на по-голям паркинг, коментира още зам.-кметът на Добрич.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.