Енергото дръпна шалтера в административната сграда на ВиК

Осигурено е електричество на диспечерския център и касите

Размер на шрифта: a | a | a 18:33 28 август 2013
Автор: ДТ
Електрозахранването на обекти на ВиК-Добрич продължава да се прекъсва по предварително обявения график, който беше съгласуван с водоснабдителното дружество, съобщават от ЕНЕРГО-ПРО. На този етап електроразпределителното дружество прекъсва само обекти, които не са пряко свързани с водоснабдяването на жителите на областта.
Вчера беше изключено електричеството на административната сграда в град Добрич. Електрозахранване имат само диспечерския център, сървъра и касите в клиентския център, в съответствие с поетия личен ангажимент на управителя на ЕНЕРГО-ПРО-Варна Стефан Абаджиев, прекъсването на електрозахранването да не влияе върху възможността на ВиК дружеството да управлява водните потоци и да събира непогасените вземания от клиентите си.
До изключването се стигна в резултат на натрупаните задължения на ВиК Добрич за електроенергия. Дългът е около 1,5 милиона лева.  ЕНЕРГО-ПРО предприе крайната мярка да пристъпи към изключване на обекти на водното дружество, за да предотврати прогресивното нарастване на задълженията.
Поради финансовите параметри, които Държавната комисия за енергийно и водно регулиране определи в новото ценово решение, се налага да използваме всички законни средства да ограничим натрупването на задължения към електроснабдителната компания, за да не рискуваме доставките на електроенергия в Североизточна България. Правим всичко възможно мерките, които предприемаме, да не създават неудобства на хората в областта, заяви Стефан Абаджиев.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.