Главният изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев /вляво/ се срещна с кмета на Добрич Йордан Йорданов

ЕНЕРГО-ПРО увеличава инвестициите в Добричка област с 60%

Размер на шрифта: a | a | a 18:39 17 април 2018
Автор: ДТ
Главният изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев се срещна вчера с кмета на Добрич Йордан Йорданов във връзка с инвестиционната програма на компанията за развитие на електроразпределителната мрежа в града през 2018 г. По време на срещата бяха обсъдени приоритетните за Община Добрич проекти, за чиято реализация дружеството да обезпечи необходимата електроенергийна инфраструктура.  
През 2018 година Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, ще увеличи инвестициите в електроразпределителната мрежа в област Добрич с над 60%. Предстои да се реализират проекти на стойност 8,2 млн. лв. От тях 1,7 млн. лв. ще бъдат вложени в областния град за обновяване  оборудването на подстанция „Нона“, както и на 3 ключови електропровода, които осигуряват електрическа енергия на десетки хиляди клиенти, в проекти за реконструкция на мрежата, изнасяне на електромерни табла и др. В рамките на 2017 година ЕНЕРГО-ПРО вложи 5,1 млн. лв. в поддръжка и развитие на електроразпределителната мрежа в област Добрич. 24% от тях са проекти, реализирани на територията на областния град – обновяване на възлова станция „Добрич 2“, първи етап от рехабилитацията на подстанция „Нона“, които доставят електричество на част от града и близките населени места, реконструкция на участъци от мрежата ниско напрежение и нови присъединявания на територията на общината. Вложените средства повишиха качеството на електроснабдяване в Добрич - броят на прекъсванията по електроразпределителната мрежа през 2017 г. намаля с 30,77% спрямо 2016 г., а продължителността на непланираните изключвания през същия период – с 27,64%.  
За по-лесното и удобно обслужване на клиентите, за пета поредна година ЕНЕРГО-ПРО Варна стартира кампания за организиране на изнесени офиси в малки населени места, където жителите могат да се възползват от услугите на електроразпределителното и електроснабдителното дружество, без да се налага да пътуват до най-близкия Център за обслужване на клиенти. През 2018 година на територията на област Добрич са планирани 12 изнесени офиса, в които специалисти на компанията ще приемат жители на 110 малки населени места. 
Главният изпълнителен директор на електроенергийната компания повдигна въпроса за тежкото състояние на ВиК Добрич и нарастващия дълг на водоснабдителното дружество към ЕНЕРГО-ПРО Продажби.
По време на срещата беше обсъдена и съвместната работа на компанията и органите на реда в Добрич за противодействие на кражбите на ток. През последните 5 години в област Добрич са констатирани 1603 случая на незаконно потребление. 846 от тях са на територията на град Добрич. 78 от нарушителите имат по две и повече регистрирани нарушения. През периода 2015 – 2017 година на територията на областта са осъдени 76 души за незаконно потребление на електричество, от които 4 са с ефективни присъди, 18 са с условни, а 53 души са наказани с пробация.
Срещата на главния изпълнителен директор с кмета на Добрич е част от поредица инициативи на ЕНЕРГО-ПРО Варна за активно сътрудничество с местната власт и обединяване на усилията за реализиране на проекти в полза на хората, живеещи в Североизточна България.


реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.