Електронен пропусквателен режим въведоха в СОУ “Димитър Талев”

Размер на шрифта: a | a | a 18:23 20 март 2014
Автор: ДТ
Нов пропусквателен режим въведоха в СОУ “Димитър Талев” в Добрич. На входа на учебното заведение е монтирана електронна система по подобие на действащата в метростанциите по света. Всеки ученик разполага с чип, който активира системата и така може да се влезе в сградата. Благодарение на индивидуалния код на електронната карта, ръководството на СОУ “Димитър Талев” получава навременна информация за това дали даден ученик е посетил всички учебни часове. Това е изключително важно за младежите от гимназиалния етап, тъй като ще ги провокира да намалят броя на безпричинното отсъствие от учебните занатия. Новата електронна система дава възможност на класния ръководител и родителите да разберат на момента когато ученикът напуска сградата на училището. Чиповете на учениците от първи до четвърти клас са вградени в гривни, които са с различен цвят за всеки клас. Чиповете на по-големите са под формата на ключодържател.
Достъп до сградата на СОУ “Димитър Талев” ще имат и всички родители и посетители, които се легитимират. Те ще получават бадж, който ще им осигури възможност да стигнат до желаното място в училището.
Ще бъдат организирани и Дни на отворените врати. Така ще се даде възможност на родителите да оценят подобряването на условията за блезопасност на децата им, както и да наблюдават или участват по-активно в учебно-възпитателния процес чрез посещение на учебните часове. Нововъведенията ще повишат доверието в институцията и ще дадат още по-пълна представа на всеки родител за училището, в което учи детето му, категоричен е директорът на СОУ "Димитър Талев" Весела Панчева.
СОУ “Димитър Талев” е единственото училище в Добричка област и третото в България, което въвежда подобна пропусквателна система. До момента такива електронни портали има само в две училища в София.

реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.