Електронен пропусквателен режим въведоха в СОУ “Димитър Талев”

Размер на шрифта: a | a | a 18:23 20 март 2014
Автор: ДТ
Нов пропусквателен режим въведоха в СОУ “Димитър Талев” в Добрич. На входа на учебното заведение е монтирана електронна система по подобие на действащата в метростанциите по света. Всеки ученик разполага с чип, който активира системата и така може да се влезе в сградата. Благодарение на индивидуалния код на електронната карта, ръководството на СОУ “Димитър Талев” получава навременна информация за това дали даден ученик е посетил всички учебни часове. Това е изключително важно за младежите от гимназиалния етап, тъй като ще ги провокира да намалят броя на безпричинното отсъствие от учебните занатия. Новата електронна система дава възможност на класния ръководител и родителите да разберат на момента когато ученикът напуска сградата на училището. Чиповете на учениците от първи до четвърти клас са вградени в гривни, които са с различен цвят за всеки клас. Чиповете на по-големите са под формата на ключодържател.
Достъп до сградата на СОУ “Димитър Талев” ще имат и всички родители и посетители, които се легитимират. Те ще получават бадж, който ще им осигури възможност да стигнат до желаното място в училището.
Ще бъдат организирани и Дни на отворените врати. Така ще се даде възможност на родителите да оценят подобряването на условията за блезопасност на децата им, както и да наблюдават или участват по-активно в учебно-възпитателния процес чрез посещение на учебните часове. Нововъведенията ще повишат доверието в институцията и ще дадат още по-пълна представа на всеки родител за училището, в което учи детето му, категоричен е директорът на СОУ "Димитър Талев" Весела Панчева.
СОУ “Димитър Талев” е единственото училище в Добричка област и третото в България, което въвежда подобна пропусквателна система. До момента такива електронни портали има само в две училища в София.

реклама
реклама
реклама
Седмокласници от Добрич... БСП готви управленската си... Музиковедът Даниела Кузманова... Общината плаща финансовата... 219 преписки за неплатени данъци... Сбогуваме се с актьора Радомир... Наградиха Дневният център за... Лауреатите от „Слънчева... Стартира програмата „Еко... Български камерен оркестър и... Социално предприятие „Помощ в... Отбелязаха Световния ден на... Средната цена на декар... Служителка в "БИЛЛА” обжалва... Отпускат 30 млн. лв.... Кончето Искра – едно от... 10 години затвор получиха... Лятно училище се проведе по... В Детска градина „Звездица“... Day of execution са втората група в... Въпреки връщането на социалния... Четири основни улици в Добрич... На 7-мо място сме по... Проблемът с експлоатацията на... Йоана Христева с награда за... Отпускат 17 300 лв. за отбелязване... Школа за програмиране отваря... Добруджанският земеделски... Забавления за малките таланти... Амбициозен рок фестивал...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.