Електронен пропусквателен режим въведоха в СОУ “Димитър Талев”

Размер на шрифта: a | a | a 18:23 20 март 2014
Автор: ДТ
Нов пропусквателен режим въведоха в СОУ “Димитър Талев” в Добрич. На входа на учебното заведение е монтирана електронна система по подобие на действащата в метростанциите по света. Всеки ученик разполага с чип, който активира системата и така може да се влезе в сградата. Благодарение на индивидуалния код на електронната карта, ръководството на СОУ “Димитър Талев” получава навременна информация за това дали даден ученик е посетил всички учебни часове. Това е изключително важно за младежите от гимназиалния етап, тъй като ще ги провокира да намалят броя на безпричинното отсъствие от учебните занатия. Новата електронна система дава възможност на класния ръководител и родителите да разберат на момента когато ученикът напуска сградата на училището. Чиповете на учениците от първи до четвърти клас са вградени в гривни, които са с различен цвят за всеки клас. Чиповете на по-големите са под формата на ключодържател.
Достъп до сградата на СОУ “Димитър Талев” ще имат и всички родители и посетители, които се легитимират. Те ще получават бадж, който ще им осигури възможност да стигнат до желаното място в училището.
Ще бъдат организирани и Дни на отворените врати. Така ще се даде възможност на родителите да оценят подобряването на условията за блезопасност на децата им, както и да наблюдават или участват по-активно в учебно-възпитателния процес чрез посещение на учебните часове. Нововъведенията ще повишат доверието в институцията и ще дадат още по-пълна представа на всеки родител за училището, в което учи детето му, категоричен е директорът на СОУ "Димитър Талев" Весела Панчева.
СОУ “Димитър Талев” е единственото училище в Добричка област и третото в България, което въвежда подобна пропусквателна система. До момента такива електронни портали има само в две училища в София.

реклама
реклама
реклама
Комикс уъркшоп днес и утре в... 16 екопроекта в Добричко... Ученици се срещнаха с... Тихомир Иванов представя... Ден на отворените врати... Краеведи си спомниха за... Деца от пет училища ще участват... Подготвят фотодокументална... Библиотеката с нов проект за... Стендъп комедия –изненадата... Предстои финален етап на... Над 700 ученици ще кандидатстват... Международната изложба... Изложба „Рисунки” на Коста... 4 преводни романа представят в... По-малко нощувки, но повече... Бъдещи и настоящи майки бяха на... Делото за злоупотреби срещу... ЕНЕРГО-ПРО увеличава... Искат подкрепено вземане на... Одобрена е Стратегията за... Осигуровки „на око” се плащат... Правят първа копка за... Предлагат осигуряване на... Среща на бизнеса с Инспекцията... Областният управител е на... Училище „И за мама” днес в... Недялко Йорданов и Хайгашод... Кулинарно състезание ще отсява... Ученици „осъдиха“ Хитър Петър...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.