Електронен пропусквателен режим въведоха в СОУ “Димитър Талев”

Размер на шрифта: a | a | a 18:23 20 март 2014
Автор: ДТ
Нов пропусквателен режим въведоха в СОУ “Димитър Талев” в Добрич. На входа на учебното заведение е монтирана електронна система по подобие на действащата в метростанциите по света. Всеки ученик разполага с чип, който активира системата и така може да се влезе в сградата. Благодарение на индивидуалния код на електронната карта, ръководството на СОУ “Димитър Талев” получава навременна информация за това дали даден ученик е посетил всички учебни часове. Това е изключително важно за младежите от гимназиалния етап, тъй като ще ги провокира да намалят броя на безпричинното отсъствие от учебните занатия. Новата електронна система дава възможност на класния ръководител и родителите да разберат на момента когато ученикът напуска сградата на училището. Чиповете на учениците от първи до четвърти клас са вградени в гривни, които са с различен цвят за всеки клас. Чиповете на по-големите са под формата на ключодържател.
Достъп до сградата на СОУ “Димитър Талев” ще имат и всички родители и посетители, които се легитимират. Те ще получават бадж, който ще им осигури възможност да стигнат до желаното място в училището.
Ще бъдат организирани и Дни на отворените врати. Така ще се даде възможност на родителите да оценят подобряването на условията за блезопасност на децата им, както и да наблюдават или участват по-активно в учебно-възпитателния процес чрез посещение на учебните часове. Нововъведенията ще повишат доверието в институцията и ще дадат още по-пълна представа на всеки родител за училището, в което учи детето му, категоричен е директорът на СОУ "Димитър Талев" Весела Панчева.
СОУ “Димитър Талев” е единственото училище в Добричка област и третото в България, което въвежда подобна пропусквателна система. До момента такива електронни портали има само в две училища в София.

реклама
реклама
реклама
Представят книга на Неда... ГЕРБ направи дарение на приют... Благотворителен бал... 105 са военните паметници в... Изложба "Познатият и непознат... СУ Любен Каравелов участва в... Фотоизложба на унгарски... Кръгла маса „Семейството и... Добрич се поклони пред делото... Обществен консултативен съвет... Сирни Заговезни събра млади и... Родители в Добрич също... Ежеседмични приемни дни... Студенти посрещнаха... Общинският ръководител на... Зам.-министър Вергиния... Спасена бе традицията –... Българинът пие по-малко вино Търсят варианти за солидарна... Творби на известни графици... Кампания “Кондом с бонбон”... Заместник областните... 10 акта са съставени при обход... Бизнес-планът на ВиК-Добрич... Проектът “Градски екскурзии”... Зарязване на лозата и... Миналото и бъдещето на ЕС –... Бели и червени за малки и... Отчитат леко поскъпване на... Представят проекта „От...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.