Екстрадират осъден за блудство с малолетни в Швейцария

Размер на шрифта: a | a | a 20:37 09 юни 2013
Автор: Пламен Николов
Окръжният съд в Добрич допусна незабавна екстрадиция на 46-годишния швейцарски гражданин Мартин Динкенман от град Люцерн в родината му. В конфедеративната държава мъжът е издирван за изтърпяване на присъда от 3 години и 6 месеца затвор за блудство и сексуални действия с малолетни деца. Динкеман е осъден и за неполагане на грижи за непълнолетни, които е бил длъжен да издържа. Европейската заповед за арест на швейцарския гражданин е издадена на 12 април 2013 г. от Федерална служба “Правосъдие” в Берн. Присъдата срещу Мартин Динкеман е потвърдена от Върховния съд на кантона в Люцерн и влязла в сила. Швейцарецът е задържан на 22 април от полицаи в Добрич. Той пребивава от няколко месеца в страната ни и имал намерение да сключи брак с приятелката си – българска гражданка.
Престъпленията, за които е осъден Мартин Динкеман са извършени многократно в периода октомври 1992 г. – ноември 2010 г. Потърпевши от тях са деца – близки на бившата му приятелка.
Дикенман заяви пред окръжните магистрати в Добрич, че желае да бъде предаден на швейцарските власти и след изтърпяване на наказанието да се върне по легален начин възможно най-бързо при семейството си в България. Съдът взе предвид даденото от Дикенман доброволно съгласие за екстрадицията му, представените от швейцарските власти искане за екстрадиция и две съдебни решения, и като установи, че не са налице основания за отказ и отлагане, допусна предаването му на Федералната служба Правосъдие в Берн. Решението на Окръжен съд – Добрич, е окончателно и не подлежи на обжалване. До 24 часа то ще бъде изпратено на министъра на правосъдието, който трябва да уведоми швейцарските власти. Решението ще бъде предадено за изпълнение на Върховна касационна прокуратура.

реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.