Две детски градини и училище от Добрич с проекти за чиста околна среда

Размер на шрифта: a | a | a 17:48 25 април 2018
Автор: ДТ
Средно училище „Св. Климент Охридски“, Детска градина №23 „Звездица“ и ДГ №10 „Слънчице“ получават финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда за реализация на проекти с екологична насоченост. Проектите са номинирани в Националния конкурс на Предприятието „За чиста околна среда“ за 2018 г. СУ „Климент Охридски“ ще реализира проект „Обичам природата и аз участвам“. Той получава финансиране на стойност 5000 лева и предвижда изграждане на кът на открито, където учениците ще могат да провеждат част от учебните занятия и да спортуват. Неговата цел е да възпитава децата в любов към природата и родния край. Проектът на ДГ № 23 “Звездица“ ”Играем, трудим се и учим – природата да съхраним“ включва благоустрояване двора на детската градина в сградата на ул. “Богдан“ № 2. Дейностите ще се осъществят в периода май – октомври 2018 и включват закупуване и монтиране на 3 пързалки, 3 кошчета за разделно събиране на отпадъци, 3 сенника покривало за пясъчник, 10 овощни дървета и 10 броя плодни храсти. Общата стойност на проекта е 5 000 лв. Първите дейности са заложени през месец май с участието на родителите и персонала за почистване и подготовка на терена и площадките. Закупуването и монтирането на уредите е в периода юни – септември, а окончателното оформяне – почистване и засаждане на плодни дървета и храсти е предвидено за септември – октомври 2018 г. 
Проектът на ДГ №10 „Слънчице се казва „В страната екология с интерактивна технология“. Той е насочен към въвеждането на съвременните интерактивни методи за обучение и екологично възпитание на децата от предучилищна възраст. 157 деца от на възраст от 3 до 6 години – възпитаници на ДГ №10 „Слънчице”, разпределени в шест групи ще получат знания и умения за използване на интерактивни технологии в процеса на игри и обучение, като част от подготовката им за училище, ще се променят нагласите и поведението им за намаляване на отпадъците и опазване на природния свят. Сред дейностите са конкурс за изработване на Eко-герой на проекта от природни материали. Малките еколози ще посетят местността “Дъбовете“ за наблюдение на растителни и животински видове, и събиране на природни материали за изработване на играчки и хербарии. 
Малчуганите ще се превърнат в изследователи и ще съберат и препарират насекоми и ще хербаризират растения. Препарираните и хербаризирани животински и растителни екземпляри ще се заснемат и ще се подредят в електронен албум, който ще бъде публикуван в интернет пространството. Предвидено е и засаждане на растения за оформяне на лабиринт в двора на детската градина, за игри по ориентиране на открито. Проектът на ДГ №10 „Слънчице“ е на стойност 4 864 лв.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.