Младши инспектор Лилия Йорданова Ангелкова

Главен инспектор Тихомир Георгиев Катранджиев

Двама огнеборци от Добричко победители в националния конкурс “Пожарникар на годината”

Размер на шрифта: a | a | a 18:19 07 февруари 2016
Двама служители на Областната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в Добрич са победители в националния конкурс “Пожарникар на годината”. Той се провежда от 20 години и целта му е да популяризира дейността и да издигне престижа на огнеборците, да стимулира работата им и да покаже добри практики в областта на пожарогасенето и защита на населението. В Областният етап на конкурса са номинирани 4 служители. Двама от тях спечелиха националните отличия.
Приз “Пожарникар на годината” грабнаха главен инспектор Тихомир Георгиев Катранджиев -  началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” и младши инспектор Лилия Йорданова Ангелкова от Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Каварна.
Главен инспектор Тихомир Георгиев Катранджиев е служител с богат професионален опит и дългогодишен стаж. Изявява се като добър ръководител, инициативен, работоспособен и устойчив на високи натоварвания. Умее детайлно да анализира проблемите и взема правилни управленски решения, включително и в екстремни условия. Спазва трудовата дисциплина и държи на етичността и колегиалността във взаимоотношенията си с колеги, подчинени и граждани. Притежава организаторски качества и умее да сплотява колектива като успешно организира, ръководи и контролира дейността на подчинените му служители. Изпълнява безупречно служебните си задължения, познава основно нормативната база, законовите и подзаконовите нормативни актове, регламентиращи дейността му. В отношенията си с колегите е общителен, контактен, добронамерен и отзивчив. Гл. инсп. Катранджиев завършва висше образование във факултет „Противопожарна охрана” в Академията на МВР  през 1995г. с образователно квалификационна степен магистър. Същата година му е присвоено звание лейтенант и е назначен на длъжност инструктор в Добрич. Последователно преминава през няколко нива и от 2001г. е назначен на ръководна длъжност. От 2006г. заема длъжността началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност”. Гл.инсп.Катранджиев е участвал и ръководил ликвидирането на редица произшествия, по-характерни от които са пожар в кравеферма в Добрич през 1998 г., в хотел “Добруджа” през 2000 г., в бившия месокомбинат “Родопа” през 2002 г., експлозията в “Клас олио” – Карапелит през 2005 г, пожар в сондаж за добив на газ до къмпинг „Космос” край шабленското село Дуранкулак през септември 2008 г., наводнението в Добрич през юни 2014 г., пожара в Международния детски лагер в Кранево през август 2014 г.  Главен инспектор Тихомир Катранджиев е носител на “Почетен знак  Трета степен” от министъра на вътрешните работи.
Младши инспектор Лилия Йорданова Ангелкова завършва висше образование във ВСУ „Черноризец Храбър” специалност „инженер по ПБЗН” с образователна степен „бакалавър” през 2012г. с отличие. През 2014 г. придобива образователна степен „магистър” по „Пожарна техника и автоматика” във ВСУ „Черноризец Храбър” също с отличен успех. Назначена е в системата на МВР на 18 март 2013 г. като стажант. След успешно завършен курс за първоначална професионална подготовка е назначена на длъжност пожарникар в Каварна. Мл.инсп. Ангелкова притежава много добра теоретична подготовка, която умело използва при изпълнение на служебните си задължения. В ежедневната си дейност проявява старание и взискателност. Добре познава и изучава в детайли нормативната база, касаеща длъжността й. Не се прикрива пред обективни трудности, не прехвърля личната си отговорност на други. Целенасочена и професионално обвързана с дейността и службата в МВР. Дисциплинирана, съвестна и коректна Лилия Ангелкова изпълнява точно възложените й задачи. Активна е дейността й по линия на превантивната дейност, особено в работата с подрастващите. През 2015г. сформира и ръководи отряд „Млад огнеборец” при СОУ „Стефан Караджа” в Каварна. Лилия Ангелкова се отличава с много добра физическа подготовка.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.