Добричлии се срещнаха с Мадлен Алгафари

Размер на шрифта: a | a | a 20:09 16 октомври 2014
Автор: Ана Иванова
Популярната писателка, психотерапевтка и режисьорка Мадлен Алгафари гостува вчера в Добрич. Посещението й бе по повод представянето на новата й книга ,, От какво ще кажат другите! До Какво избирам аз?’’. Премиерата на нейния бестселър се състоя в Регионална библиотека ,,Дора Габе”, където лъчезарната психоложка се запозна с много почитатели на своето творчество. Тя разказа за мотивите, които са я накарали да напише книгата си и отговори на въпросите на любопитните посетители. Мадлен Алгафари не пропусна да сподели с добричлии истории от своя собствен житейски опит и да коментира важни теми като приятелството, любовта и отношенията между деца и родители. Събитието бе открито от социалния психолог Мирослав Зашев, който разказа как се е запознал с известната психотерапевтка и как тя го е мотивирала да се занимава с психология.
Гледах предаване, в което участваше г-жа Алгафари и точно тогава реших, че психологията е моето призвание. Тя ме накара да се замисля за важните неща в живота, да чувствам и да искам да помагам на хората, сподели пред добричлии Мирослав Зашев.
Тази книга е най-сериозния ми труд. Писали сме я в продължение на 4 години, аз и още 700 души. Много съм горда, защото само за няколко дни бяха закупени всички издания, радвам се, че хората се интересуват от творчеството ми, сподели Мадлен Алгафари.
Изданието на психоложката търси отговори на важни житейски въпроси за смисъла на човешкия живот, за това с какво се отличаваме ние българите, кои са истински важните неща в живота ни и накъде отиваме.
Българите трябва спрат да се убеждават сами колко са неспособни, завистливи, грозни и некомпетентни. Ние сме един прекрасен народ, много трудолюбив, много целеустремен, много деен и би трябвало да сме горди с това което сме. Друг проблем, който е особено наболял са отношенията между родители и деца. Българинът не прави разлика между любов и уважение. Всички ние обичаме децата си, да, това е факт, но не ги уважаваме. Трябва да се отнасяме към тях като личности и да ги ценим и подкрепяме, да им даваме важни житейски уроци, посочи още лъчезарната писателка. Срещата завърши с беседа между читатели и Мадлен Алгафари. Добричлии живо се интересуваха от мнението на психотерапевтката и й зададоха множество въпроси, свързани с кариерата и живота й. Тя отговори търпеливо и любезно на всички, като не пропусна да даде автографи на желаещите.
Психоложката е автор и на книгите „Мира нямам”, „Вяра имам”, „Всички можем да летим”, „Приказки за пораснали деца”, „Глад за истински неща” и „Как да се разболяваме правилно”.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.