Според кмета Детелина Николова

Добрич случайно попаднал сред градовете с най-замърсен въздух

Размер на шрифта: a | a | a 17:53 21 октомври 2013
Автор: ДТ
Добилата популярност през миналата седмица извадка, която подреди Добрич в петицата на градовете с най-мръсен въздух в Европа е случайна и не може да се приеме за обективна, заяви кметът Детелина Николова. Гражданите трябва да бъдат спокойни и да не се притесняват. Ако представените резултати действително бяха такива, общината и аз лично като кмет щях да получа сериозни санкции, а такива няма, подчерта Николова. Цитираната в медиите и социалните мрежи извадка е правена през зимния период, когато значителна част от хората се отопляват на твърдо гориво и съответно въздухът е по-замърсен.
Контролните органи, които правят замервания на въздуха в градовете публикуват резултатите от направените изследвания по различно време. Съответно представените резултати дават сведения само за онези населени места, за които към момента има публикувани сведения, обясни кметът на Добрич.
Години наред измервателната станция на РИОСВ-Варна бе разположена в района на кооперативния пазар. По настояване на Общината преди две години уредите са преместени в Центъра за защита на природата и животните. Правят се и постъпки измервания да има и в други части на града.  
Европейската комисия следи програмата за овладяване чистотата на въздуха в девет български града, сред които и Добрич. Резултатите са много по-различни и могат да бъдат видяни в докладите на РИОСВ-Варна.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.