Добрич се включи в подписката за отмяна на сделката за ЧЕЗ

Размер на шрифта: a | a | a 17:09 13 март 2018
Автор: ДТ
Добрич се включи в подписката „Национална гражданска инициатива: Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ”, организирана от БСП. Гост по темата в града в понеделник в залата на НТС беше Таско Ерменков, народен представител от „БСП за България” и зам.-председател на Комисията по енергетика. „Подписката няма юридическо значение, но има огромно морално значение, за да покаже, че хората в България защитават интересите си, както и че, когато някой тръгне срещу народа си, обикновено катастрофира. Чрез нея искаме да видим колко хора се чувстват ангажирани, защото в момента една Гинка е тази, която решава съдбата на държавното участие в ЧЕЗ ” – каза Ерменков. „Премиерът на Република България разбира само от натиск от хората, от протести, но иначе не се вслушва в разума. Той винаги в последния момент знае кога да направи крачката назад или встрани, затова нашата работа е следващият път тази крачка да се окаже в пропастта” – добави депутатът.
„ЧЕЗ е поредната Гинка, защото в държавата има и други Гинки – която купи  ДСК, ТЕЦ-Варна, Дипломатическия клуб в Банкя и т.н. Става дума за последователна политика на гинковщината в управлението на държавата” – заяви депутатът. За радост, хората започнаха да го осъзнават - добави той. „Когато правителството говори, че иска да купи контролен пакет – 34 процента,от тези 67 процента, които Гинка ще си купи, не става въпрос за защита на интересите на държавата.  Става въпрос за защита на онези, които стоят зад Гинка, защото, ако държавата не се включи в тази сделка, тя няма да се случи. Няма в света финансова институция, която да финансира една такава вече опорочена сделка. България е достатъчно богата държава, поне може би малко по-богата от самата Гинка, за да си позволи да купи ЧЕЗ. И В България има доста повече професионалисти, които биха могат да управляват тази дейност, отколкото госпожа Върбакова” – категоричен е Ерменков.
Депутатът обяви, че той заедно с народните представители Жельо Бойчев, Атанас Костадинов, Драгомир Стойнев са написали писмо, в което се посочва, че „в закона  изрично е написано, че Комисията за енергийно и водно регулиране дава разрешение за всяка сделка, която може да постави под съмнение националната сигурност на държавата, в случай, че съответното предприятие, което в конкретния случай се занимава с енергоразпределение, изпадне в свръхзадлъжнялост и др.”
„Само „БСП за България” внася в Парламента закони срещу монополите, но те биват отхвърляни, а се разглеждат такива, които удрят малкия и средния бизнес и се прави всичко възможно да се окрупнява дейността в две-три-четири-пет големи групировки, защото така по-лесно се отчитат парите, по-лесно се оказва политическо влияние, защото така икономиката на България се поставя в подчинение не толкова на олигарси, колкото на една класа, която се нарича политическо-икономически разбойници, за съжаление те са начело на държавата в момента” – обяви още народният представител.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.