Добрич отново е устремен към музикални върхове

Ученическата група “Little stars” участва на 12 март в „Големите надежди”

Размер на шрифта: a | a | a 17:40 03 март 2014
Автор: Галина Михайлова
Музикална група от пет талантливи деца ще представи Добрич в първото предаване от телевизионния формат “Големите надежди”, което ще се излъчи на 12 март по Нова телевизия. Децата са ученици в Средно общообразователно училище “Св. Климент Охридски”. Групата е “Little stars” и в състава й влизат шестокласниците Филип Филчев, който свири на баскитара, Василена Георгиева – солокитара, Мартина Петрова- пиано, Гергана Георгиева –перкусии, пиано и вокал, както и седмокласничката Яна Обретенова – барабани.
Като вокална група децата се изявяват от 1 клас, под ръководството на преподавателя по солфеж и пеене Стефка Василева, но от миналата година да работи с “Little stars” се заема преподавателя Борислав Капитанов. Оттогава групата е вече инструментална, като младите музиканти се фокусират върхи поп и рок музика, поясни Капитанов.
Припомняме, че миналата година тези деца станаха победители в конкурса "Доведи Революция Z в твоето училище". Не бе трудно да се превърнат от вокална в инструментална група, защото те са възпитаници на музикалните паралелки в СОУ “Св. Климент Охридски” и свирят на класически инструменти – повечето на класическа китара. Много активно работим от лятото на 2013 г. и те станаха страшно добри, каза ръководителят. Репертоарът им към момента включва около 20 песни, като те свирят, но изпълняват и вокала, добави той. От няколко месеца по отношението на пеенето с децата работи вокалният педагог Милена Пеева.
Идеята да се включим в телевизионния формат “Големите надежди” възникна спонтанно. Децата са много талантливи, видях рекламата по телевизията, обсъдихме тази възможност за изява и решихме да участваме, каза Капитанов.
Младите таланти ще представят на живо на 12 март песента "Аз искам". Популярната мелодия е избрана от журито на „Големите надежди” след като екипът на телевизионната продукция се е запознал с репертоара на изпълнителите.
Добричката ученическа група ще отпътува за столицата на 10 март, генералната репетиция за „Големите надежди” е на следващия ден. Има разрешение да се ползва песента от сериала, иначе учениците биха я сменили с „ I feel good”, добави той.
Рядко се случва да се работи толкова лесно с деца в тази възраст. Те се отнасят много сериозно към заниманията ни, като професионалисти. А като добавим към това усърдие и фактът, че са много музикални, публиката на 12 март може да очаква едно много добро шоу. Децата ще бъдат много атрактивни и това трябва да се види, категоричен е ръководителят на “Little stars” Борислав Капитанов.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.