Добрич е най-зеленият град в България

Размер на шрифта: a | a | a 17:48 22 май 2017
Автор: ДТ
Добрич получи наградата за най-зелен град в страната, тъй като в него е отчетено най-ниското замърсяване с фини прахови частици в страната и това продължава три поредни години. Наградата бе връчена от министъра на околната среда и водите Нено Димов. „Впечатлен съм от показателите на Добрич и ще работим тази добра практика да се приложи и в останалите градове на страната“, заяви министърът, цитиран от пресцентъра на ековедомството. Той допълни, че неговата политика ще бъде насочена към подобряването на качеството на атмосферния въздух.
Стара Загора бе определен за най-добрия град за живеене в България през 2017 г., получавайки най-много точки в специалните критерии, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който работи и живее. Част от тях са екологично състояние, ниво на инвестиции, нови работни места, възможност за отглеждане на деца, медицински апаратури, образователни институции и други. Ежегодната класация на специално жури на Дарик радио бе обявена вчера. Миналогодишният най-добър град за живеене София сега взе наградите за Бизнес град на годината и за Дигитален град.
Публиката на радиото отличи като най-добър град Бургас, който събра над 50 процента от вота на слушателите. Пловдив бе отличен като Арт град, Варна бе обявена за Град на знанието, а Небесър – за Град пазител на традицията. Плевен победи в категорията Евро град, а Приморско взе приза като Малък евро град. За Град на финансовата устойчивост бе определен Банско, а за Град на инвестициите – Димитровград.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.