Дни на устойчивата енергия организира Община Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 20:04 14 септември 2014
“Общински дни на устойчивата енергия” ще бъдат проведени в Добрич от 16 до 22 септември. Организират се в рамките на ежегодната европейска инициатива “Европейска Седмица на мобилността”. Тази година кампанията се провежда под мотото „Нашите улици, нашият избор“.
Събитията ще стартират утре с откриване на тематична изложба от детски рисунки във фоайето на Общинския младежки център, като участниците ще бъдат наградени от кмета Детелина Николова. Ще бъдат прожектирани и видеоклипове, участвали в училищен конкурс, посветени на безопасността по улиците. На 17 септември от 17 часа на площад  „Свобода“ е организиран Скейт-парад,  на който деца и младежи ще имат възможността да се забавляват и да покажат уменията си да карат велосипеди, скейтбордове, ролери и други атрактивни демонстрации.   
Инициативите продължават на 18 септември: от 10 часа по велоалеята на улица „Никола Петков“, където ще се проведе детски вело-крос „Движение в правилната посока“. След това в Центъра за защита на природата и животните са организирани състезателни игри на открито под наслов “Правете като нас – сред природата на час”. Над 150 деца от детските градини ще вземат участие в инициативите с осигурени награди от Община Добрич.
На 19 септември от 9,30 часа в Парк-хотел „Изида“ ще се проведе третия местен енергиен форум, в рамките на проект „ИМАДЖИН – ниско енергийни градове“. В него ще участват младежи от местни еко-клубове.
22 септември  е  обявен за Европейски ден без автомобили под мотото „В града без моята кола!“, затова от 10 до 14 часа Община  Добрич (съвместно с КАТ)  обявява улица „Отец Паисий“ в участъка от бул. „Добруджа“ до ул. „Ген. Гурко“ за зона само за пешеходци и колоездачи.
Същия ден ще се проведе масов Вело-поход, организиран със съдействието на магазин „Вело рай“ по маршрут: сборен пункт в 11 часа пред Спортна зала „Добротица“ – Градски парк „Св. Георги“  - пешеходна алея, успоредна на бул. „25 Септември“, велоалея по пешеходна зона „25 Септември“, площад „Свобода”, к-с „Виста М“, ул. „Отец Паисий” до ул. „Ген. Гурко“. За участниците на финала от Община Добрич са осигурени минерална вода и рекламно-информационни материали. През цялата седмица на устойчивата енергия ще бъдат разпространявани брошури с практични съвети за пестене на енергия в бита чрез информационното бюро за енергийна ефективност в Общината. ДТ

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.