Депутат обиждал и заплашвал земеделски производител

От партия „Възраждане“ искат оставката на народния представител

Размер на шрифта: a | a | a 17:41 03 септември 2018
Автор: ДТ
Заплахи и обиди е отправил народният представител от “Обединени патриоти” Йордан Апостолов към земеделския производител от село Славеево Евгени Минчев. Апостолов е депутат от НФСБ от Бургас, но живее в Добрич. Инцидентът е станал на 27 август, но гласност за случая бе дадена вчера на пресконференция с пострадалия и председателя на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. 
Проблемите ми с Йордан Апостолов са от около три години, посочи Минчев. Инцидентът от миналия понеделник е възникнал заради изпусканите отпадни води от рибарника на депутата в Славеево. Заради тях районът се заблати и вече започна да залива моят терен, обясни потърпевшият. При поредния такъв инцидент той е подал  сигнал в РИОСВ. Когато екоинспекторите дойдоха Йордан Апостолов ни видя и започна да крещи и вика. В началото не му обърнах внимание, защото той се държи така постоянно. Пристъпи към мен със заплашителен вид и ми каза, че ще ме закопае и никой няма да ме намери. Аз съответно му казах, че ей сега ще му донеса кирка и лопата, за да започне изкопните дейности. В следващия момент той се опита да ме удари и когато се опитах да се отдръпна ми скъса тениската. Обадих се на 112 и тогава неговото поведение се промени рязко. Полицията дойде и взеха обяснения. От РИОСВ обаче не ми предоставиха протокола, за да го видя, обясни случката Евгени Минчев. 
Тази ситуация не е прецедент за управляващите, а рецидив, защото има и много други такива подобни случаи. Сега трябва да се поеме политическа отговорност, която се изразява в едно - Йордан Апостолов да си подаде оставката и да напусне парламента, заяви Костадин Костадинов. За случая е сезирана и Софийска градска прокуратура, защото тя е специализирания орган, който се занимава с разследвания срещу депутати. Тепърва обаче ще гледаме как ще се задейства тромавата процедура и дали имунитета на депутата ще бъде отнет. Йордан Апостолов е законотворец и ако той има елементарна съвест на човек, гражданин, българин и патриот би трябвало сам да си подаде оставката и ние настояваме за това, подчерта председателят на „Възраждане“. Той припомни, че и Народното събрание има зам.-председател, който е съден за организирана престъпна група, но  това не му пречи да управлява държавата. 
Когато виждаш, че институциите не си вършат работата, какво ти остава – да вземеш пистолета и да раздаваш правосъдие сам. 
Тези хора ни тикат към това – към гражданска война и извънредно положение. Натам отиват нещата, защото държавата е превърната в лична собственост и се използва като бухалка. Свидетели сме на редица случаи, при които се изпращат  полицаи, прокурори и жандармерия срещу инакомислещи, посочи още Костадинов и уточни, че Евгени Минчев не е член на „Възраждане“. Той ни потърси, така както ни търсят много хора от страната и ние можем да им помогнем по този начин – като дадем гласност на случилото се и им помогнем с юридически съвети.
Костадинов коментира и някои от проблемите в Добрич. Той е на мнение, че за изминалите три години градът вече се разпада и причина за това е некомпетентното управление. Върхът на всичко е водата, която тече от чешмите на домакинствата в Добрич. Това, което тече от чешмите в много от домовете на добричлии прилича по-скоро на боза, а не на вода, коментира Костадин Костадинов и показа снимки на течността, направена от добричлии. Недопустимо е това да се случва през 2018 г. в един от най-хубавите градове на България. При проблемите с водоподаването и качеството на водата, която достига до жителите на Добрич, Общината можеше да предприеме най-различни действия, като едно от тях е да настоява за смяна на шефа на ВиК. Местната управа би трябвало да потърси контакт с управляващите ведомства и Министерски съвет, защото тук казусът е много сериозен. Това е терор – водата и тока са задължителни услуги за всеки жител на страната. Предприемането на подобни действия най-малкото биха показали ангажираност към проблемите на града. От Общината не могат да си измиват ръцете с репликата, че ВиК не е общинско. Не може само да стоим отстрани и да гледаме. Ти за какво си избран за кмет? Ако не можеш да помогнеш, махни се и недей да пречиш, посъветва Костадинов. 
От „Възраждане“ припомниха и за многото случаи на несъответствие в представяните от ВиК графици за спиране на водата и реалната обстановка. Често пъти се посочва, че на улицата „Х“ няма да има вода, а вода има или обратното – улицата не е посочена, като обект на ремонтни дейности и аварии, а вода няма. Проблем за жителите на Добрич представлява и късното оповестяване на предвидените за ремонтни дейности участъци. Доста често данните за това се качват в сайта на ВиК буквално минути преди водата да бъде спряна. Това е недопустимо и показва липса на добро планиране в дейностите. От местната структура на партията алармираха и за сериозните неудобства, които се създават за живеещите в района на бул. „Добричка епопея“. Едното платно на отсечката е превърнато в депо за строителни материали, които се използват при изпълнението на проекта за водния цикъл. 
Това от своя страна е причина за постоянен шум и огромни количества прах, които създават сериозни неудобства за живеещите в района. Решението на този проблем е преместване на строителните материали извън града. 
Да ръководиш община и да си кмет означава да поемаш отговорност и да търсиш решения. Кмета на Добрич също бе на протест срещу ВиК преди месеци, но какво правеше той там, попита зам.-председателят на „Възраждане“ Георги Георгиев. Не сме съгласни с твърдението на кмета, че Добрич е превърнат в строителна площадка. Да, пътищата са разкопани, обектите са започнати, но дейност там не се извършва, а сроковете не се спазват. Околовръстният път и редица улици са разкопани, но кога ще бъдат спазени разписаните срокове е неизвестно, посочи още Георгиев. 
От „Възраждане“ са на мнение, че хората, които носят пряката, политическа и експертна отговорност за това трябва веднага да си ходят. От партията събират информация и сигнали за по-дребни и по-сериозни нарушения на общинската администрация в Добрич  и когато приключат те ще бъдат предоставени на прокуратурата. Смятаме, че се извършват много административни нарушения, които граничат или дори вече може да са престъпления и поради тази причина искаме оставката на кмета Йордан Йорданов, подчерта Костадинов. Според „Възраждане“ градът не се развива добре и никога досега не е управляван толкова зле. Добрич бе една от витрините на социализма в България, а днес е превърнат в разрушаващо се гето, обобщи Костадин Костадинов.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.