Депутат обиждал и заплашвал земеделски производител

От партия „Възраждане“ искат оставката на народния представител

Размер на шрифта: a | a | a 17:41 03 септември 2018
Автор: ДТ
Заплахи и обиди е отправил народният представител от “Обединени патриоти” Йордан Апостолов към земеделския производител от село Славеево Евгени Минчев. Апостолов е депутат от НФСБ от Бургас, но живее в Добрич. Инцидентът е станал на 27 август, но гласност за случая бе дадена вчера на пресконференция с пострадалия и председателя на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. 
Проблемите ми с Йордан Апостолов са от около три години, посочи Минчев. Инцидентът от миналия понеделник е възникнал заради изпусканите отпадни води от рибарника на депутата в Славеево. Заради тях районът се заблати и вече започна да залива моят терен, обясни потърпевшият. При поредния такъв инцидент той е подал  сигнал в РИОСВ. Когато екоинспекторите дойдоха Йордан Апостолов ни видя и започна да крещи и вика. В началото не му обърнах внимание, защото той се държи така постоянно. Пристъпи към мен със заплашителен вид и ми каза, че ще ме закопае и никой няма да ме намери. Аз съответно му казах, че ей сега ще му донеса кирка и лопата, за да започне изкопните дейности. В следващия момент той се опита да ме удари и когато се опитах да се отдръпна ми скъса тениската. Обадих се на 112 и тогава неговото поведение се промени рязко. Полицията дойде и взеха обяснения. От РИОСВ обаче не ми предоставиха протокола, за да го видя, обясни случката Евгени Минчев. 
Тази ситуация не е прецедент за управляващите, а рецидив, защото има и много други такива подобни случаи. Сега трябва да се поеме политическа отговорност, която се изразява в едно - Йордан Апостолов да си подаде оставката и да напусне парламента, заяви Костадин Костадинов. За случая е сезирана и Софийска градска прокуратура, защото тя е специализирания орган, който се занимава с разследвания срещу депутати. Тепърва обаче ще гледаме как ще се задейства тромавата процедура и дали имунитета на депутата ще бъде отнет. Йордан Апостолов е законотворец и ако той има елементарна съвест на човек, гражданин, българин и патриот би трябвало сам да си подаде оставката и ние настояваме за това, подчерта председателят на „Възраждане“. Той припомни, че и Народното събрание има зам.-председател, който е съден за организирана престъпна група, но  това не му пречи да управлява държавата. 
Когато виждаш, че институциите не си вършат работата, какво ти остава – да вземеш пистолета и да раздаваш правосъдие сам. 
Тези хора ни тикат към това – към гражданска война и извънредно положение. Натам отиват нещата, защото държавата е превърната в лична собственост и се използва като бухалка. Свидетели сме на редица случаи, при които се изпращат  полицаи, прокурори и жандармерия срещу инакомислещи, посочи още Костадинов и уточни, че Евгени Минчев не е член на „Възраждане“. Той ни потърси, така както ни търсят много хора от страната и ние можем да им помогнем по този начин – като дадем гласност на случилото се и им помогнем с юридически съвети.
Костадинов коментира и някои от проблемите в Добрич. Той е на мнение, че за изминалите три години градът вече се разпада и причина за това е некомпетентното управление. Върхът на всичко е водата, която тече от чешмите на домакинствата в Добрич. Това, което тече от чешмите в много от домовете на добричлии прилича по-скоро на боза, а не на вода, коментира Костадин Костадинов и показа снимки на течността, направена от добричлии. Недопустимо е това да се случва през 2018 г. в един от най-хубавите градове на България. При проблемите с водоподаването и качеството на водата, която достига до жителите на Добрич, Общината можеше да предприеме най-различни действия, като едно от тях е да настоява за смяна на шефа на ВиК. Местната управа би трябвало да потърси контакт с управляващите ведомства и Министерски съвет, защото тук казусът е много сериозен. Това е терор – водата и тока са задължителни услуги за всеки жител на страната. Предприемането на подобни действия най-малкото биха показали ангажираност към проблемите на града. От Общината не могат да си измиват ръцете с репликата, че ВиК не е общинско. Не може само да стоим отстрани и да гледаме. Ти за какво си избран за кмет? Ако не можеш да помогнеш, махни се и недей да пречиш, посъветва Костадинов. 
От „Възраждане“ припомниха и за многото случаи на несъответствие в представяните от ВиК графици за спиране на водата и реалната обстановка. Често пъти се посочва, че на улицата „Х“ няма да има вода, а вода има или обратното – улицата не е посочена, като обект на ремонтни дейности и аварии, а вода няма. Проблем за жителите на Добрич представлява и късното оповестяване на предвидените за ремонтни дейности участъци. Доста често данните за това се качват в сайта на ВиК буквално минути преди водата да бъде спряна. Това е недопустимо и показва липса на добро планиране в дейностите. От местната структура на партията алармираха и за сериозните неудобства, които се създават за живеещите в района на бул. „Добричка епопея“. Едното платно на отсечката е превърнато в депо за строителни материали, които се използват при изпълнението на проекта за водния цикъл. 
Това от своя страна е причина за постоянен шум и огромни количества прах, които създават сериозни неудобства за живеещите в района. Решението на този проблем е преместване на строителните материали извън града. 
Да ръководиш община и да си кмет означава да поемаш отговорност и да търсиш решения. Кмета на Добрич също бе на протест срещу ВиК преди месеци, но какво правеше той там, попита зам.-председателят на „Възраждане“ Георги Георгиев. Не сме съгласни с твърдението на кмета, че Добрич е превърнат в строителна площадка. Да, пътищата са разкопани, обектите са започнати, но дейност там не се извършва, а сроковете не се спазват. Околовръстният път и редица улици са разкопани, но кога ще бъдат спазени разписаните срокове е неизвестно, посочи още Георгиев. 
От „Възраждане“ са на мнение, че хората, които носят пряката, политическа и експертна отговорност за това трябва веднага да си ходят. От партията събират информация и сигнали за по-дребни и по-сериозни нарушения на общинската администрация в Добрич  и когато приключат те ще бъдат предоставени на прокуратурата. Смятаме, че се извършват много административни нарушения, които граничат или дори вече може да са престъпления и поради тази причина искаме оставката на кмета Йордан Йорданов, подчерта Костадинов. Според „Възраждане“ градът не се развива добре и никога досега не е управляван толкова зле. Добрич бе една от витрините на социализма в България, а днес е превърнат в разрушаващо се гето, обобщи Костадин Костадинов.
реклама
реклама
реклама
Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в... За 65-а година училищният звънец... Гости от 5 държави уважиха... Приемат предложения за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.