Дариха проходилки и бастуни на старческия дом

Размер на шрифта: a | a | a 20:31 23 септември 2015
Автор: Славена Петрова
20 проходилки и над 20 бастуна, дарени от фондация „АДРА- България”, зарадваха настанените в Дома за стари хора в Добрич. „Използването им е стимул за болния човек да направи своето раздвижване и да се адаптира към живота” каза Мариян Димитров, който е родом от област Добрич и е директор на фондацията. Той показа как се използват и някои от нуждаещите се веднага ги изпробваха. На новите проходилки може да се сложи багаж, имат място, където да се остави бастун, сгъват се и не заемат много място, а също могат да се използват и за сядане. Най- голямото им предимство е наличието на спирачки, нещо, с което старите не разполагат.
Това не е първото дарение на фондация „АДРА” за Добрич. Преди година бяха предоставени легла и спални комплекти на пострадали след потопа. Фондация „АДРА” е в България от 1992г. и е част от „АДРА Интернешънъл”. Работата й е свързана с подобряването начина на живот на нуждаещите в развиващите се страни. Дейността й е в сферите на здравеопазване, образование, хуманитарни помощи и осигуряване на храна при бедствия, икономическо развитие, социално подпомагане и др.
Домът за стари хора в Добрич е с капацитет 112 души, като повече от 1/3 се нуждаят от проходилки. От фондацията обмислят и доставянето на приспособления за пълно обслужване на хора с увреждания- вани за къпане, памперси, катетри и др.

реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.