Данъчните съветват гостите на Северното Черноморие

Размер на шрифта: a | a | a 19:33 30 юни 2015
Обмяната на валута не се извършва на улицата, а в офисите на банките, обменните бюра, регистрирани в НАП, както и в пунктове за обмяна на валута на обозначени места в някои хотели, напонямт от Националната агенция за приходите. Нека гостите на Добрич и Северното Черноморие да не се изкушават от по-високата цена за обмен, предлагана на улицата, а да сменят валутата си в лицензираните за това обекти. Курсът, по който се обменя съответната валута, не може да се различава с повече от 5%  от курса на Българска народна банка за съответния ден.
ОТ НАП Добрич съветват гражданите да обръщат внимание на курсовете, обявени на таблото, което е поставено вътре в обменното бюро. Касиерът е длъжен да даде предварително информация, както за курса за обмяна на съответна валута, така и за общата стойност на сделката Преди да подпишете документа, проверете дали коректно са описани сумата от съответната валута, обменният курс и общата стойност на сделката. Сделката приключва с подписването на документа, обясняват от НАП.
Ако има проблем, добре е да се знае, че на таблото в обменното бюро са изписани телефоните за контакти с приходната агенция.
При всяка покупка на стоки и услуги, която се извършва срещу заплащане в брой, трябва да е съпроводена с издаването на касова бележка. На касовите бележки в долния ляв ъгъл задължително трябва да има изобразена картата на България около индекс BG.
До 21 юли за услуги с атракционен характер се допуска издаването на билет вместо фискален бон. След 21 юли всички обекти с атракционен характер, а така също и предлаганите чадъри и шезлонги на плажа, ще се отдават на почиващите с касов бон от фискалан апарат.
За всякакви нарушения, свързани с данъчното и осигурително законодателство, като неиздаване на касови бележки, гражданите могат да подадат сигнал на телефон  0700 18 700. ДТ
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.