Ансамбъл ,,Добруджа” зарадва отново добруджанци

Размер на шрифта: a | a | a 20:39 21 октомври 2014
Автор: Ана Иванова
Празниченият концерт, по повод 60 - годишнината от създаването си, представи отново Професионален фолклорен ансамбъл ,,Добруджа” завчера. Поради големия интерес на добричлии спектакълът, подготвен с много труд и любов, зарадва отново и то безплатно всички любители на народната музика. С много песни, слънчево настроение и танци премина концерта. Стотици добричлии се стекоха в Драматичен театър ,,Йордан Йовкив”, за да се насладят отново на красотата и богатството на българския фолклор, съхранил ни като нация векове наред.
Гордият бълграски дух и обичта към нашата родна Добруджа, носеща аромат на чернозем и традиции, бяха въплътени в уникалните изпълнения на един състав, допринесъл за развитието на световната танцова култура. Красотата и изяществото на народния танц впечатлиха добруджанци. Те не пропуснаха да попеят заедно с изпълнителите и да ги поздравят с бурни аплодисметни.
Празничният концерт представи картини от живота и бита на добруджанци.  С кръшни хора и ръченици артистите от състава пресъздадоха делника и празника на добруджанеца, неговото трудолюбие и обич към родната земя. За втори пореден път спектакълът изправи  гордите добричлии на крака и затвърди любовта им към родната Златна Добруджа.
Гордост, усмивки и любов са само част от емоциите, които ансамбълът, прославил българското изкуство зад граница, предизвика у присъстващите.
С много артистистизъм таньорите представиха моменти от добруджанския бит и култура. Пищни картини на неуморни и трудолюбиви селяни, гарнирани с уникални български хора, оживяха на сцената. Изпълненията на ансамбъла дори успяха да просълзят някои от присъстващите, които не пропуснаха да споделят колко са горди, че Добруджа е отгледала толкова талантливи млади хора, отдали живота си на изкуството.
Щастлива съм, че присъствах. Обичам България, обичам Добрич. Това е най-прекрасната страна, това е Житницата на България! Не мога да опиша колко емоционално заредена се почувствах след този концерт. Изпълнителите са прекрасни, сподели Янка Панчева – една от посетителките на концерта.
Съвсем заслужено, на финала залата на театъра бе изпълнена с глъч и много аплодименти. Присъстващите станаха на крака, за да покажат уважението и преклонението си към творчеството на уникалните изпълнители от ансамбъла.
 

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.