“MIRROR” е първата сигурна група – участник в сигналното издание на рок феста “September Sun 2018”, който ще се проведе в Добрич през септември.

Амбициозен рок фестивал организират в Добрич през септември

Размер на шрифта: a | a | a 18:30 07 юни 2018
Автор: Пламен Николов
Добрич ще стане домакин на амбициозен рок фест през септември. Идеята за създаване на ежегодно събитие за граждани и гости на Добрич, запленени от твърдия звук е на трима млади наши съграждани – Тихомир Маринов, който е и общински съветник, известният сред рок-средите в града ни музикант Здравко Иванов и Деян Николов – един от собствениците на клуб “The Maze”. Подкрепа за реализацията на идеята си тримата са намерили от частни фирми и физически лица. Съдействие е обещано и от Община град Добрич – лично кметът Йордан Йорданов се е ангажирал да подкрепи идеята. 
Фестивалът “September Sun 2018”  ще се проведе в скейт-парка в Градския парк “Св. Георги” на 7 и 8 септември. В двата фестивални дни на сцената ще забият 10 групи – по 5 всеки ден. Идеята ни за първото издание да вземат участие само български групи. Ще дадем шанс за изява и на млади банди от Добрич и други градове, разказа за ДТ Тихомир Маринов. Той добави, че целта е фестивалът да се надгражда, като догодина вече трябва да е и с международно участие. Хедлайнер на първото издание ще е една от най-обичаните български рок-групи, чието име организаторите ще обявят на по-следващ етап. Има голям интерес от рок-бандите за участие във фестивала. На този етап всичко е в начална фаза на организация, но вече можем да обявим и първата сигурна група – това е “MIRROR” от Варна, каза Тихомир Маринов. 
Група MIRROR е създадена под името ОГЛЕДАЛНО когато към тримата музиканти : Радостин Боев - китара и вокал ,Ивайло Темелков - бас , Добрин Пачев - ударни , се присъединява Свилена Иванова - вокал . Отначало групата свири мелодичен рок като със сингъла си " Искам да ти вярвам " печелят конкурса на БГ РАДИО - "БГ таланти" .По-късно през 2003 година, чрез слушателско гласуване групата печели и заснемането на първия си клип. През 2004 г. грабват наградата за БГ Откритие на БГ радио, номинирани са и в категорията БГ Дебют.  Всички песни на групата са авторски, а следващите им проекти са „Бъди до мен”, „Сама съм”, „Не можеш без мен”. През май 2006г. в дните на културата в Берлин Огледално представят модерното българското изкуство и печелят нови свои почитатели.Следват множество участия и концерти в България като неведнъж са делили сцената с групи и изпълнители като : Силвия Кацарова , Милена Славова , Д2 , БТР , Сигнал и др. До 2013 г. всички текстове са на български език а още осъществени проекти са песните "Да подивеем" и " Не трябва да знаеш " . През 2014 г Огледално прави остър стилов завой като китарните рийфове стават с тежко звучене а текстовете на английски език и от 2015 се представя с новото си име MIRROR . Групата слага ново начало с песните "MISTER LIAR" "BURNING FLAMES" и през 2016 година издава първия си самостоятелен албум, носещ името "REVOLUTION INSIDE". 10 заглавия са включени в революцията на MIRROR, а като бонус трак и песента "Невидима" на български език.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.