90 фирми са заявили участие в “Селското стопанство и всичко за него”

Размер на шрифта: a | a | a 17:39 21 август 2018
Автор: ДТ
26-ото издание на Международното изложение “Селското стопанство и всичко за него” ще се проведе в Добрич, в спортен комплекс “Простор” в периода 28-31 август. До момента 90 фирми са заявили своето участие. 
Интерес проявяват фирми предлагащи етерично - маслени култури към които все повече земеделци в Добруджа се насочват, както и техника за обслужването им. До момента  отчитаме  25%  ръст на фирми,  които за първи път ще участват на изложението. Директно участие са заявили фирми от Гърция, Турция, Украйна и Румъния, съобщават организаторите от “Добрички панаир” АД. 
Тематиката на изложението, както всяка година е едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, резервни части, масла и смазочни материали, автомобили. 
В дните  28 и 29 август ще се проведе  Съвместна инициатива на Сдружение „Черноморски център за развитие“, Добрички панаир и Сдружение „Маре Нострум“, Румъния в реализирането на проект „Румъно- Българска органична предприемаческа мрежа“ по програма Интерег Румъния- България. Целта на мрежата е да организира и промотира производители и дистрибутори на биологични храни от двете страни като им даде възможност да участват в различни национални и международни   форуми изложения, панаири и фестивали, представяйки себе си и  Добруджанския регион с неговата биологично чиста продукция. Устойчивостта на мрежата се гарантира и от интернет платформата, в която всеки производител ще има възможност да излага продукцията си, както и да получава актуална информация за действащите национални и международни регулации. Нова инициатива е и двудневния фестивал „Даровете на природата“, по време на изложението на Добрички панаир. Фестивалът ще е среща на производители на био продукти от Добричкия регион и област Констанца. Предвиждат се работилници за деца, дегустации с участие на румънски и български ресторантьори, семинари по сертифициране на био продукти, актуални програми и потенциални инвеститори за финансиране на биопроизводство. Официалното откриване е предвидено за 28 август 2018 г. от 10:00 ч. На официална вечеря ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.