24 висши училища и организации са на вниманието на кандидат-студентите в Добрич

Тематичната борса продължава и днес. 757 са абитуриентите в града тази година.

Размер на шрифта: a | a | a 19:28 14 март 2016
24 висши училища, образователни организации и фирми участват в кандидатстудентската борса, която вчера отвори врати в централното фоайе на Общинския младежки център в Добрич.  Борсата се организира за 22-ра поредна година и щандовете с информационни материали за желаещите да кандидатстват във висше учебно заведение са на вниманието на младежите и днес. Събитието дава възможност на кандидат-студентите да получат на място информация, консултация и съвет директно от специалисти от висшите училища. Те могат да се запознаят с подробностите за условията, реда и сроковете за кандидатстване, класиране и записване. И днес на разположение на младежите е информация от първа ръка за програмите за подготовка на приемните конкурсни изпити, датите на предварителните и редовните изпити, за признаването на оценките от матурите, битовото устройване на студентите и социалните придобивки и др. Освен това на вниманието им са кандидатстудентски справочници, учебно-помощни и информационни материали.
Борсата вчера откриха Живко Тодоров – старши експерт към дирекция “Хуманитарни дейности” в Община Добрич, зам.-кметът по хуманитарни дейности в Общината д-р Емилия Баева и майор Иванка Георгиева – представител на сдружение “Кандидатстудентска борса” – София.
На откриването стана ясно, че абитуриентите в Добрич тази година са 757 на брой. Завършващите средното си образование в града тази година са със 75 по-малко в сравнение с 2015 г. С всяка следваща година учениците намаляват, констатира Живко Тодоров. Той заяви, че на борсата са представени почти всички реномирани висши учебни заведения, а за друга част от университетите в страната, Общината разполага с информационни материали, които да предостави на проявилите интерес младежи.  Успех на всички млади хора, за които кандидатстудентската борса ще бъде от полза, пожела зам.-кметът д-р Баева.
И днес на вниманието на младите хора в Добрич са разположените в Младежкия център информационни щандове на: СУ “Свети Климент Охридски”- София; Техническите университети в столицата, Габрово и Варна; Лесотехническия университет; Стопанската академия в Свищов; Тракийски университет – Стара Загора; Мидицински университет – Плевен; Великотърновски университет “Св. Кирил и Методий” и др.
Кандидатстуденската борса се организира от Община Добрич и Сдружение “Кандидатстудентска борса” – София. ДТ

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.