228 000 лв. са очакваните приходи от концесии в общинската хазна на Добрич през 2014 г.

Размер на шрифта: a | a | a 19:20 25 март 2014
Автор: ДТ
При предвидени приходи от концесионна дейност през 2013 година в размер на 230 000 лв. са събрани 249 345 лв. Очакваните приходи за 2014 г. са 228 000 лв. Това става ясно от годишния доклад за концесионната дейност в Добрич, който бе представен вчера на заседанието на Общинския съвет.
Кметът на Добрич Детелина Николова коментира по-малкия размер на очакваните приходи от концесионна дейност през тази година в сравнение с 2013 г. Често приходите се увеличават заради събираните в рамките на годината стари задължения по концесиите. Сумата се променя и защото понякога парите се влагат в инвестиции по обектите, а не постъпват в хазната като директни плащания, каза тя.
Местните парламентаристи се запознаха с взетите относно концесионната дейност решения през миналата година, контрола по сключените договори и приходите от дейността.  
От докладната става ясно, че през 2013 година са проверени всички обекти предоставени на концесия. Извършените инвестиции са в размер на 905 072 лв. В обектите са разкрити 21 нови работни места и са запазени 200 постоянни и 27 сезонни позиции. Проверките показват, че като цяло концесионерите спазват задължението си за поддържане на обектите.
В изпълнение на Правилника за прилагане на Закона за концесиите на Комисията за контрол по изпълнението на концесионните договори на заседание на 11 март е взела няколко решения. Едно от тях е разпращането на писма с указание да се изпълняват коректно задълженията по договор. Писменното известие ще се разпрати до всички концесионери, които имат отчетено неизпълнение на задълженията си по договорите. В противен случай ще се предприемат мерки за налагане на санкции, гласи решението на комисията.

реклама
реклама
реклама
Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в... За 65-а година училищният звънец... Гости от 5 държави уважиха... Приемат предложения за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.