112 бедни добричлии вече получават топла храна

Размер на шрифта: a | a | a 21:11 08 януари 2015
112 бедни граждани на Добрич ще ползват услугите на обществената трапезария, която започна да функционира в първите работни дни от новата година. Трапезарията ще работи до края на април. 155 добричлии са подали заявления за включване в социалния проект, но молбите на 43-ма са били отхвърлени заради несъответствие с изискванията. Бедните ще получават топла храна за обяд в продължение на 4 месеца в двата определени от Общината пункта – пенсионерския клуб по ул. „Отец Паисий” и православния храм „Св. Троица”.
Проектът се осъществява за шеста поредна година. Право на безплатна топла храна имат бедни, получаващи месечни помощи, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи с минимални пенсии, скитници и бездомни. Бедните получават супа, основно ястие и хляб, като винаги едното от ястията е с месо.
Финансирането на обществените трапезарии става от фонд “Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. Повечето от ползвателите са самотни майки, възрастни с ниски пенсии и хора с увреждания.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.