Въпреки частично погасените задължения за ток

Спират захранването в обекти на ВиК - Добрич

Дърпането на шалтера няма да наруши водоснабдяването в Добричка област, уверяват от ЕНЕРГО-ПРО

Размер на шрифта: a | a | a 20:59 25 август 2013
“ЕНЕРГО-ПРО” преминава към спиране на ел. захранването в обекти на ВиК – Добрич, съобщиха от електроразпределителната компания. От енергийното дружество са решили да преминат към крайната мярка, въпреки че в последните няколко дни ВиК Добрич изплати голяма част от дължимата сума за консумираната електроенергия. От ЕНЕРГО-ПРО посочват, че в подписан от двете страни Споразумителен протокол е предвидено пълно погасяване на дълга, което все още не е постигнато.
Ръководството на добричкото водно дружество предприе спешни мерки за решаване на проблема и погасяване на натрупаните задълженията. Оценяваме усилията им за своевременно справяне със ситуацията и предотвратяване на неприятните последици за жителите на Добрич и района, заявяват от ЕНЕРГО-ПРО. В същото време въпреки проявеното разбиране и загриженост за обществения интерес, не можем да си позволим да подлагаме на риск финансовата стабилност на компанията и сигурността на електрозахранването на потребителите  в цяла Североизточна България, мотивират решението си за предприемане на крайната мярка от “ЕНЕРГО-ПРО. От там добавят, че внесената от ВиК- Добрич сума покрива частично задълженията за консумирана електроенергия на водоснабдителното дружество. Ето защо, въпреки усилията на ръководството за погасяване на дълга, ситуацията остава критична и не е отменен графикът за предвиденото през предстоящата седмица прекъсване на електрозахранването на обекти на дружеството, гласи съобщението от енергоразпределителната компания. Поетапното спиране на тока започва от днес. Ще бъде дърпан шалтерът на обекти, които не са свързани пряко с водоподаването в района. Всички обекти са предварително съгласувани с водното дружество.  Областният управител и кметът на Община Добрич са информирани за предстоящото прекъсване, информират от ЕНЕРГО-ПРО.
Среща на областния управител Недко Марчев с шефа на “ЕНЕРГО ПРО – Варна” Стефан Абаджиев и управителя на ВиК – Добрич Юлиян Иванов е насрочена за днес. На нея ще се обсъдят мерките за постигане на трайно решение на проблема в най-кратък срок.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.