С промени в местна наредба

Ще подобряват опазването на обществения ред в Добрич

Обявено е публично обсъждане, предложения и мнения на граждани се приемат до 27 юли

Размер на шрифта: a | a | a 19:38 19 юли 2015
Община Добрич обявява публично обсъждане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда. Обсъждането ще продължи до 27 юли, като в този срок се очакват аргументирани предложения и становища на гражданите на Добрич, съобщават от общинската администрация.
Мотивите за планираните изменения и съответно организирането на публично обсъждане по темата е писмо от Министерството на вътрешните работи от 8 юли, в което се обръща внимание, че през годините структурите на МВР все по-често се сблъскват с множество случаи на реално смущаване на спокойствието на гражданите чрез нарушения на обществения ред. В последно време това се случва посредством силна музика без повод или при чествания на лични и семейни тържества в частни имоти или на публични места в близост до жилищни сгради.
Налага се актуализацията на общинската наредба, касаеща осигуряване на обществения ред, защото в хода на работа са констатирани непълноти, които пречат инспекторите от ресорните дирекции (“ИРЕФ” и “УТИОС”) към Община Добрич и служители на Първо РУП – град Добрич да осъществяват контролна дейност и да съставят актове за установените административни нарушения.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.