Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев:

Съдебната система не се изчерпва само с промени в Конституцията

Размер на шрифта: a | a | a 18:40 20 юли 2015
Съдебната реформа не се изчерпва единствено с промени в Конституцията, върху които се акцентира сега. Това заяви в Добрич вчера евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. По покана на кмета на града ни Детелина Николова той се срещна с общински служители и граждани. Присъстваха народният представител от ГЕРБ Живко Мартинов и зам.-областният управител Ивайло Манушев.
Важното е да се въведат ясни правила, които да гарантират бързо, достъпно и справедливо провосъдие, което ще унищожи възможността за корупция и политическо влияние или други зависимости върху магистратите. Според Емил Радев има много натрупани и нерешени проблеми, свързани с битовите условия и сградния фонд в съдилищата. Проблем е и процедурата по изпълнителните дела.  
Емил Радев обяви, че българските евродепутати полагат общи усилия за отпадане на наблюдението от страна на Еврокомисията върху България и Румъния. Според евродепутата страната ни отдавна е доказала, че е надеждна външна граница на ЕС. Докладите на Еврокомисията вършат работа единствено за разчистване на вътрешнополитически сметки между управляващите и партиите в опозиция. Идеята е да се създаде общ европейски механизъм за наблюдение, който да гарантира спазването на върховенството на закона и да дава резултат в борбата с корупцията. Логично е да бъдат следени всички страни-членки на ЕС, а не само България и Румъния, коментира Емил Радев.
Българският представител в Европарламента засегна и темата за зоополицията, която отскоро заработи у нас. Прилага се холандският модел – във всяка Областна дирекция на МВР ще бъдат определeни разследващ полицай и оперативен работник, които ще следят за насилие над животни. В задълженията им ще влиза да противодействат на организирането на незаконни боеве с животни, да реагират при нападения на животни над хора. Последните промени в Наказателния кодекс целят да се преодолее разводняването, защото досега ангажимент към насилието над животни имаха няколко институции и те често не можеха да предприемат адекватни общи мерки. Важно за имиджа на България е името й да не се свързва с жестокост към животните, каза още пред добричлии Радев.
реклама
реклама
реклама
Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в... За 65-а година училищният звънец... Гости от 5 държави уважиха... Приемат предложения за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.