Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев:

Съдебната система не се изчерпва само с промени в Конституцията

Размер на шрифта: a | a | a 18:40 20 юли 2015
Съдебната реформа не се изчерпва единствено с промени в Конституцията, върху които се акцентира сега. Това заяви в Добрич вчера евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. По покана на кмета на града ни Детелина Николова той се срещна с общински служители и граждани. Присъстваха народният представител от ГЕРБ Живко Мартинов и зам.-областният управител Ивайло Манушев.
Важното е да се въведат ясни правила, които да гарантират бързо, достъпно и справедливо провосъдие, което ще унищожи възможността за корупция и политическо влияние или други зависимости върху магистратите. Според Емил Радев има много натрупани и нерешени проблеми, свързани с битовите условия и сградния фонд в съдилищата. Проблем е и процедурата по изпълнителните дела.  
Емил Радев обяви, че българските евродепутати полагат общи усилия за отпадане на наблюдението от страна на Еврокомисията върху България и Румъния. Според евродепутата страната ни отдавна е доказала, че е надеждна външна граница на ЕС. Докладите на Еврокомисията вършат работа единствено за разчистване на вътрешнополитически сметки между управляващите и партиите в опозиция. Идеята е да се създаде общ европейски механизъм за наблюдение, който да гарантира спазването на върховенството на закона и да дава резултат в борбата с корупцията. Логично е да бъдат следени всички страни-членки на ЕС, а не само България и Румъния, коментира Емил Радев.
Българският представител в Европарламента засегна и темата за зоополицията, която отскоро заработи у нас. Прилага се холандският модел – във всяка Областна дирекция на МВР ще бъдат определeни разследващ полицай и оперативен работник, които ще следят за насилие над животни. В задълженията им ще влиза да противодействат на организирането на незаконни боеве с животни, да реагират при нападения на животни над хора. Последните промени в Наказателния кодекс целят да се преодолее разводняването, защото досега ангажимент към насилието над животни имаха няколко институции и те често не можеха да предприемат адекватни общи мерки. Важно за имиджа на България е името й да не се свързва с жестокост към животните, каза още пред добричлии Радев.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.