Ивелин Пейчев, Кольо Георгиев и Валентин Николов. Снимка Григор Маринов

Местни избори – 2015

НФСБ обяви кандидатите си за местния вот в областта

Размер на шрифта: a | a | a 18:16 13 септември 2015
Националният фронт за спасение на България обяви вчера част от кандидатите си за предстоящите местни избори в Добричка област. НФСБ ще има кандидати за кметове в две от осемте общини. В Каварна партията издига Валентина Мирчева. Тя е председател на местната структура на НФСБ в Каварненско, млада жена, занимава се с частен бизнес. В Община Добричка кандидат за кмет е Кольо Георгиев. Той е добре познат на обществеността в областта, бивш шеф на Данъчна служба – Добрич, работил е и като финансист в администрацията на Добричка община. Кандидатите на НФСБ бяха обявени пред журналисти от областния координатор на партията и народен представител от Патриотичния фронт Валентин Николов.
Задължително е да стигнем до балотаж, за да променим статуквото в Община Добричка, заяви Кольо Георгиев. Резултатите от последните парламентарни избори дават основания за увереност, че НФСБ се ползва с доверие сред жителите на общината. Крайно време е да се сложи край на порочната практика най-голямата по площ община в страната да се управлява от протежета на Петко Петков, който бе несменяем кмет в продължение на шест мандата и неговите хора са се окопали във властта, каза още кандидатът на НФСБ.
Кольо Георгиев и Веселина Марчева ще бъдат и водачи на листите с кандидати за общински съветници в Каварна и Община Добричка.
В областния център Добрич НФСБ ще се яви на изборите със самостоятелна листа за общински съветници. С оглед резултатите на предишни избори можем да очакваме достойно представяне и присъствие в новия Общински съвет на Добрич. Вредно е за местния парламент в него да доминира една политическа сила. Това не е полезно за самата партия, която има мнозинство, още повече вреди на развитието на града, не е от полза и за кметския екип, коментира Ивелин Пейчев. Той е общински съветник в продължение на три мандата, в момента е експерт в парламентарната комисия за борба с корупцията и ще води листата на НФСБ в Добрич. Програмата ни е кратка точна и ясна и скоро ще бъде оповестена пред нашите съграждани. Ние сме за прозрачно управление на Добрич. В новия Общински съвет няма да допуснем вкарването на докладни и приемането на решения с неясни намерения. Ще работим заедно с колегите от ВМРО и други политически сили в полза на решения, които са полезни за бъдещето на града, каза Ивелин Пейчев.
Подкрепихме Детелина Николова за кмет на Добрич, защото смятаме, че тя е успешен градоначалник и го е доказала в продължение на три мандата. Не робуваме на тясно партийни интереси, а се водим от позицията да подкрепим най-подходящия кандидат, който ще допринесе за развитието на града. Смятаме, че именно Детелина Николова е този кандидат. Когато ГЕРБ няма мнозинство в Общинския съвет, ние и съветниците от останалите отговорни политически сили ще бъдем коректив на управлението, което е полезно за града ни. Не сме патерица на ГЕРБ и избраните от НФСБ съветници ще го докажат с работата си в новия местен парламент на Добрич, декларира Валентин Николов. Той бе категоричен, че НФСБ не са искали и не са получавали обещания за зам.-кметско място. Подкрепяме стойностни хора, не партийни фигури. Заставаме и зад независими, и зад кандидати на ГЕРБ, в по-малките общини – и зад издигнати от БСП. Категорично няма да подкрепяме само хора на ДПС, каза депутатът.
НФСБ ше издигне свои кандидати и за кметове на населени места. В Паскалево партията номинира Веселин Василев, в Долина – Ивелин Димитров, в Дончево – Мирослав Минков, в Камен – Драгни Симеонов, в Полковник Свещарово – Ангелина Чернева, в Драганово – Пламен Петров, в Раковски – Виолета Димова, в Раковски – Светлана Стоянова.
В Община Балчик водач на листата за общински съветници е Красимира Любенова, която вече е била в местния парламент на Белия град. НФСБ ще издигне свои кандидати в Рогачево – Петранка Колева, в Дропла – Стефка Колева и в Стражица – Добрин Добрев.
В Генерал Тошево листата ще бъде оглавена от Марияна Георгиева. Кандидати за селски кметове ще бъдат Георги Димов в Пчеларово и Димитър Желязков в Чернооково.
Водач на листата на НФСБ за общински съветници в Шабла е педагогът Красимира Никифорова, в Крушари – Еленка Генчева. Водачът ни в Крушари заслужава поздравления за смелостта да поведе листата в една община, където преобладава циганско и турско население, а ДПС се е вкопчило в местната власт, коментира Валентин Николов.
Народният представител от Патриотичния фронт бе категоричен, че няма никакво напрежение с партньорите от ВМРО на местно ниво. Това че се явяваме отделно е решение на партийните централи. Убеден съм, че и ние, и ВМРО ще имаме съветници и те ще работят заедно за по-доброто бъдеще на общините в Добричка област, каза още Валентин Николов.
реклама
реклама
реклама
Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в... За 65-а година училищният звънец... Гости от 5 държави уважиха... Приемат предложения за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.