Отчитат повече сключени бракове през август

Масово емигранти се връщат, за да узаконят връзката си

Двойно повече са станалите официално двойка само чрез подпис

Размер на шрифта: a | a | a 20:05 02 септември 2014
Автор: Галина Михайлова
Август се оказа най-натоварения месец за служителите, заети с веселите ритуали в Обредния дом в Добрич. Месецът е по принцип един от предпочитаните за организиране на щастливите събития, но тази година е постигнат своеобразен рекорд. Само за месец са сключени 73 брака, при максимално по около 50 за същия период през миналите 2-3 години. 111 са извършените официални ритуали (сватби) през изминалите 8 месеца на 2014 г. Огромен бум обаче се отчита при разписванията. Те са двойно повече в сравнение с минали години. Узаконените само с подпис бракове до момента са 211, като за същия период през 2012 г. те са 119, а през 2013 г. – 100. Това са основно емигранти от Германия и Англия, които се връщат в родния град, за да сключат брак. Най-вероятно това ще доведе до отпадане на вид ергенски данъци, а ще доведе до проходи, които се полагат на семейните двойки в тези държави, коментират от Обредния дом. 32 са изнесените ритуали до момента, като годишно броят им достига до 40-50, показват данните. Освен екзотични места, като морския бряг, ресторанти, сред природата, тази година за първи път е сключен брак и в Розариума в градския парк на Добрич. Мястото е наистина магнетично като обстановка, която се допълва и от аромата на розите. Един от ритуалите пък е бил в Археологическия музей във Варна. Младожениците отново са проявявали въображение и са реализирани по-нестандартни идеи за най-важния ден за техния съвместен живот. Менделсон е изпълняван на живо, но от гайдар, друг ритуал пък се е състоял на музикален фон осигурен от оркестър с няколко цигулки.
17 чужденци за казали “Да” на половинките си до края на август тази година. Това са предимно граждани на Русия, Украйна и Беларус, но има и от Ливан, Франция, Венецуела и Косово.
Заявките за бракосъчетания до края на годината са около 50 на брой. Вече има и 3-4 записвания за следващата 2015 г., добавят от Обредния дом.  
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.