Йордан Йорданов – кандидат за кмет на Добрич от Реформаторския блок:

Доверието, гласувано от добричлии ме задължава да работя в полза на града

Подкрепата на над 10 формации е доказателство за желанието за промяна

Размер на шрифта: a | a | a 15:58 29 октомври 2015
-Г-н Йорданов заявихте че получавате подкрепата на над 10 политически  и граждански формации. Как тълкувате този факт?
-Като желание за промяна. През изминаващата седмица провеждаме много разговори. Търсят ни както т.нар големи играчи на първия тур на изборите , така и по-малки формации.  Договорки не правим, защото това което ни обединява е желанието управлението да се промени. Тук е мястото да кажа категорично и да опровергая един  от слуховете, разпространявани от политическите ни опоненти. Аз не правя договорки, не съм се срещал с опонента ми или с представители на нейната политическа сила.
-Като казахте слухове, има ли нечестна партийна борба според Вас?
-Борба на идеи определено нямаше. Една от местните медии ни отправи покана тази седмица за дебат, но опонента ми не прие. За сметка на това пък се тиражират слухове, че ако се смени управлението на общината ще има масово освобождаване на общинска администрация. Категорично заявявам, че насаждането на подобни страхове е недопустимо, че това само показва как досега се е работило  и какво е отношението на досегашния екип към общинските служители. За мен  приемствеността е много важна, защото трябва да се надгражда, а не да се руши. В общината безспорно работят много способни и вече обучени хора, които не заслужават да бъдат сплашвани по този начин.
-Обявихте тази седмица,че подавате оставка като зам.областен управител...
-Доверието гласувано ми от добричлии  ме задължава да работя в полза на града. Ясно е че има много работа да се свърши, за да стане Добрич наистина едно по-привлекателно място за живеене. Това което е свършено досега не е лошо, но не е достатъчно, а и управлението като цяло не е добро. Хората масово роптаят от разделението център  квартали.
-Обявихте се за прозрачно управление...
- Доброто управление е прозрачно управление. Ще дадем гласност за всички обществени поръчки. Фрапиращо е че общинския дълг възлиза на 18 млн. лв, а собствените приходи са по-малко. Всичко това трябва да бъде анализирано, защото явно финансовата дисциплина не е  такава каквато се твърди.
- На 28 години готов ли сте за трудностите, предизвикателствата и отговорностите на кметския пост?
-Практиката показва,че младите кметове са успешни управленци. Пример в тази посока са градове като Стара Загора и Бургас. Кметовете там са от друга политическа сила, но пък аз не деля управленците  по политическа пристрастност, а на можещи и неможещи.
-Накрая един личен въпрос  освен подркепата на близо 20 % от гласуващите добричлии, получавате ли подкрепата на съпругата си?
-Моята съпруга също е на 28 години и тя като мен иска Добрич да е добро място за живот. Имам пълната й подкрепа. Дъщеря ми е на 3, тя пусна бюлетината на референдума, защото вярвам че ние сме взели назаем настоящето от тяхното бъдеще и сме длъжни да го управляваме по най-правилния начин.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.