Стартираха първите обучения на работещи

Размер на шрифта: a | a | a 19:07 06 август 2017
Автор: ДТ
Първите кандидати, подали заявление за участие в проект „Ваучери за заети лица”, вече започнаха обучения за повишаване на професионалната си квалификация или за придобиване на ключова компетентност. Към момента близо 750 работещи са получили ваучери. 70% от тях са за преминаване на професионални обучения.
Издаването на ваучери по схемата и включването на заети в желаните от тях обучения продължава. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.
До момента 42 161 работещи подадоха заявления за включване в обучения, които ще им дадат възможност да повишат знанията и уменията си. 23 176 от тях (близо 55% от общия брой) кандидатстваха по електронен път. Агенцията по заетостта припомня, че 15% от стойността на обучението по проекта се съфинансира от страна на обучаваните, като на доставчиците на обучения се изплащат останалите 85% от номиналната стойност на ваучер. При желание по време на проекта работещите могат да се включат последователно в курс за професионална квалификация и ключова компетентност и обратното. Невъзможно е  едновременно обучение в двете направления. Заетите, които желаят да получат ваучер, могат да подадат своето заявление лично на хартиен носител във всички бюра по труда или по електронен път на страницата на Агенцията по заетостта. Очакванията са, че с планираните средства по проекта 54 хиляди работище ще могат да повишат своята квалификация. Агенцията по заетостта ще преустанови приема на заявления при достигане на определения финансов ресурс по проекта.

реклама
реклама
реклама
Над 2600 работодатели участват... Представиха възможности за... Ваучери за 50 000 лв. – подкрепа... Приходите от нощувки в туризма... Работодатели настояват за... Магазин в Каварна и ресторант в... Оборотите на магазините... 712 договора за 600 млн. лв.... Очакват успешно лято и ръст на... Запознаха над 100 представители... Близо 4350 свободни работни... С нормативни промени защитават... Броят на безработните е... Приеха план за развитието на... “Енерго-Про” иска... Отчитат рекордни приходи в... Удължават прилагането на... Земеделските стопани са... Българският износ с близо 11%... Скоро целият ресурс на... Отчитат спад в цените на... Зрее напрежение в рибарския... Над 18 000 души ще започнат работа... Пътната агенция е събрала 352... Отчитат рекордно ниско за... Приходите от нощувки в... Изплащат 800 милиона лева на... Над 100 инвеститора участват в... Над 1,5 милиарда лева са... Намаляват таксите за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.