Стартираха първите обучения на работещи

Размер на шрифта: a | a | a 19:07 06 август 2017
Автор: ДТ
Първите кандидати, подали заявление за участие в проект „Ваучери за заети лица”, вече започнаха обучения за повишаване на професионалната си квалификация или за придобиване на ключова компетентност. Към момента близо 750 работещи са получили ваучери. 70% от тях са за преминаване на професионални обучения.
Издаването на ваучери по схемата и включването на заети в желаните от тях обучения продължава. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.
До момента 42 161 работещи подадоха заявления за включване в обучения, които ще им дадат възможност да повишат знанията и уменията си. 23 176 от тях (близо 55% от общия брой) кандидатстваха по електронен път. Агенцията по заетостта припомня, че 15% от стойността на обучението по проекта се съфинансира от страна на обучаваните, като на доставчиците на обучения се изплащат останалите 85% от номиналната стойност на ваучер. При желание по време на проекта работещите могат да се включат последователно в курс за професионална квалификация и ключова компетентност и обратното. Невъзможно е  едновременно обучение в двете направления. Заетите, които желаят да получат ваучер, могат да подадат своето заявление лично на хартиен носител във всички бюра по труда или по електронен път на страницата на Агенцията по заетостта. Очакванията са, че с планираните средства по проекта 54 хиляди работище ще могат да повишат своята квалификация. Агенцията по заетостта ще преустанови приема на заявления при достигане на определения финансов ресурс по проекта.

реклама
реклама
реклама
Над 1,5 милиарда лева са... Намаляват таксите за... Обновяват спешните центрове с... Над 400 нарушения за месец... Несигурност и недостиг на... 258 900 са регистрираните нощувки... Селскостопанска продукция за... Селскостопанска продукция за... Отпускат 10 млн. лв. за... Разсрочват кредити на... Над 157 милиона лева изплатени... Народните представители от... Преведоха близо 24 млн. лв. на... Актуални възможности за... Стартира есенният етап от... От 40 обекта данъчните взели... Запечатват магазин за... Оптимизират 113 административни... Направиха първа копка на нов... НАП запечатва пункт за... ЕНЕРГО-ПРО отново стартира... Данъчните започват засилени... Фирми с дългове няма да могат... Ръст на безкасовите плащания... Сключени са 20 договора за над 602... Икономиката задържа ръста от 3.4% Държавен фонд ще инвестира във... Доверието на потребителите се... Безработни младежи отказват... Стотици доволни клиенти на...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.