Близо 4350 свободни работни места обявиха на трудовите борси през март

Размер на шрифта: a | a | a 18:41 18 април 2018
Автор: ДТ
Близо 4350 свободни работни места обявиха работодатели на 17 трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта през март. Експертите от бюрата по труда посрещнаха 255 представители на първичния пазар на труда, а 2892 търсещи работа се включиха в директните срещи с работодателите.
5 общи трудови борси се проведоха през месеца. Една от тях бе в Тервел.  На борсите участваха и представители на съответните регионални военни окръжия.
9 специализирани трудови борси се проведоха през месеца в рамките на проект „Готови за работа”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. По проектатрудови борси имаше в Добрич и Каварна.  Експерти от бюрата по труда посрещнаха 143 представители на реалния сектор, които обявиха близо 2100 свободни работни места. Борсите по проекта са ориентирани приоритетно към младежи до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни. Целта на срещите е да се подобрят възможностите за намиране на работа и успешната реализация на пазара на труда. Част от борсите, проведени през март, бяха тематично ориентирани в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Включиха се и работодатели от сферата на преработващата промишленост,  търговията на едро и дребно, селското стопанство, производството на керамични изделия, на мебели, услугите за населението, местното самоуправление, както и представители на Министерството на отбраната. Обявените свободни работни места са за сервитьор, готвач, помощник-готвач, камериерка, администратор, продавач–консултант, пиколо, сезонен работник в земеделието, готвач, търговски работник, работник озеленяване, работник консервиране на плодове и зеленчуци и др. На борсите бяха представени и действащите програми и мерки за заетост по Закона за насърчаване на заетостта, както и схемите за заетост по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Устроени бяха щандове за информационни материали, разясняващи услугите, предоставяни от мрежата EURES. На работодателите бе предоставен информационен справочник за консултация, съдържащ типични въпроси, свързани с политиките в ресора на Министерството на труда и социалната политика. Трудовите борси по проект „Готови за работа” посетиха 1645 младежи. Интерес към срещите проявиха и продължително безработни, желаещи да се възползват от възможностите за контакти с местни работодатели.
През април 2018 г. Агенцията по заетостта планира провеждането на 28 трудови борси.

реклама
реклама
реклама
Над 2600 работодатели участват... Представиха възможности за... Ваучери за 50 000 лв. – подкрепа... Приходите от нощувки в туризма... Работодатели настояват за... Магазин в Каварна и ресторант в... Оборотите на магазините... 712 договора за 600 млн. лв.... Очакват успешно лято и ръст на... Запознаха над 100 представители... С нормативни промени защитават... Броят на безработните е... Приеха план за развитието на... “Енерго-Про” иска... Отчитат рекордни приходи в... Удължават прилагането на... Земеделските стопани са... Българският износ с близо 11%... Скоро целият ресурс на... Отчитат спад в цените на... Зрее напрежение в рибарския... Над 18 000 души ще започнат работа... Пътната агенция е събрала 352... Отчитат рекордно ниско за... Приходите от нощувки в... Изплащат 800 милиона лева на... Над 100 инвеститора участват в... Над 1,5 милиарда лева са... Намаляват таксите за... Обновяват спешните центрове с...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.