Миглена Павлова - Директор на „Информационно обслужване” АД клон Добрич

45 години "Информационно облужване" АД клон Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 18:27 26 февруари 2014
Автор: Миглена Павлова - Директор на „Информационно обслужване” АД клон Добрич
    Четиридесет и пет години „Информационно обслужване” АД клон Добрич съществува и се развива като клон на „Информационно обслужване” АД София. Вече близо половин век нашите служители ежедневно доказват професионализма си в управлението на проекти, внедравянето и поддръжката на технологични решения за държавната администрация и бизнеса.
    Дългогодишният опит на компанията и доказана експертиза на нейните служители в реализирането на мащабни проекти в публичния и частния сектор са основните фактори, извоювали водещата ни роля на системен интергатор в България. „Информационно обслужване“ АД продължава да надгражда капацитета, технологичната и ресурсна база като усилено развива офисите си във всички 26 областни града. Пет от тях извършват аналитична и развойна дейност и разработват технологични решения, отговарящи на нарастващите и специфични нужди на публичния сектор. Голяма част от електронните услуги в държавната и общинска администрация са разработени и поддържани от екипите на „Информационно обслужване“ АД, като са съобразени със съвременните тенденции в електронното управление. Основни наши клиенти са НАП, Агенция „Митници“, Министерство на финансите, НОИ, както и множество общински и местни органи. През 2001 година към компанията е създаден и лицензиран Център за професионално обучение, като всички офиси на компанията в страната разполагат с компютаризирани и оборудвани за провеждането на квалификационни курсове, включително и по утвърдени програми на МОН. Клон Добрич се гордее с богатия си опит от курсове, в следствие на които са били обучени голям брой  граждани на областта.
    Историята на клон Добрич
Историята на клон Добрич започва в далечната 1969г., когато на 27-ми февруари по предложение на изпълнителния комитет на ОНС /сега община Добрич/ и с Решение на комитета за наука и технически прогрес,  в град Добрич е  разкрит  Териториален Изчислителен Център /ТИЦ/ .
    През юли 1970 година всички ТИЦ са обединени в ДСО „Машинна обработка на социалната информация” (МОСИ) като се поставя началото на информационното обслужване на държавните органи. През следващите години се реализират множество промени, които водят до преструктурирането на организацията и през 1997 г. тя получава името, която носи и до днес – „Информационно обслужване“ АД.
    През първите години фокусът на дружеството и основната ни цел бе изграждане на ресурсната и техническа база, набиране, квалифициране и преквалифициране на кадри.
               Бихме искали да изкажем огромното си признание и благодарности към първите ни служители, поставили основите на внедряване на машинна обработка на информацията в област Добрич: Ярослав Ганчев, Асен Борисов , Иван Иванов, Георги Маринов, Станка Ганчева, Атанаска Георгиева, Ранко Вичев, Иван Калчев,  Николай Савов, Яни Пиперков. Те изградиха фундамента на корпоративната култура в клон Добрич, който ние надграждаме и до днес. Техният профезионализъм е в основата на успехите ни и налагането ни като водеща компания и системен интегратор в Бълария.  
    "Информационно обслужване" АД - клон Добрич предлага услуги с високо качество в областта на информационните технологии, отговарящи на всички съвременни потребности и изисквания на своите настоящи и бъдещи клиенти. Като част от развитата клонова мрежа на най-голямата българска IT компания "Информационно обслужване" АД, клон Добрич разполага с всички необходими материално-технически ресурси и високо квалифицирани служители.
    Основната ни дейност  е насочена към внедряване и поддръжка на съвременни информационни системи, изграждане и поддържане на национални и регионални бази данни, изграждане и поддържане на LAN и WAN с висока степен на сигурност и защита, сервиз и асемблиране на компютърна техника, сервиз на офис техника, обучение и професионална квалификация, аутсорсинг на ИТ дейности, удостоверителни услуги за електронен подпис, посреднически и консултантски услуги.

"Информационно обслужване" АД  клон  Добрич притежава ресурсите и опита за изграждане на инфраструктура и интегриране на всички софтуерни и хардуерни компоненти в единна система. След проучване и анализ на текущото състояние и потребностите на организацията на клиента, нашият екип има възможност да разработи и интегрира в единна информационна система следните самостоятелни модули за:

    Проектиране, разработване, внедряване и интегриране на специализиран софтуер в цялостна система за оптимизиране на информационните и комуникационни процеси
•    Интегриране на отделни софтуерни компоненти
•    Изграждане на комуникационна инфраструктура - кабелни и безжични комуникационни системи
•    Интегриране на комуникационната част - изграждане на LAN/WAN с висока степен на сигурност и защита
•    Хардуерна интеграция - проектиране на модерни решения, включително клъстери, доставка и инсталация на сървъри за приложения, инсталиране и настройка на системна среда.
   
"Информационно обслужване" АД клон Добрич развива своята дейност в общо  12 офиса за услуги на територията на градовете Добрич, Балчик, Каварна, Генерал Тошево и Тервел. В тях се предлага съвременно удобно комплексно обслужване на гражданите по местоживеене за: комунално обслужване на населението - заплащане на задължения за електроенергия, вода, стационарни и мобилни телефони,  извършване на парични преводи и плащания към банкови институции и физически лица чрез система Easypay, извършване на банкови услуги към Агенция по Вписвания и Агенция по геодезия, картография и кадастър, услуги по вписвания на фирми по Закона за Електронния Търговски Регистър, предоставяне на удостоверителни услуги /издаване и управление на сертификат за електронен подпис/, съдебни услуги на физически и юридически лица.
          През последните пет години "Информационно обслужване"/ИО/ АД клон Добрич акцентира в дейности по проекти за обучение на безработни и заети лица. По грантови схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ са сключени три договора с Агенция по заетостта.

•    По проект BG051PO001-1.1.09-0116 „Обучението – възможност за достоен труд“ , съвместно с „ИО“ АД клон Варна, клон Разград и клон Кюстендил, са обучени 87 броя безработни лица от целевата група и на 80 от тях е осигурена трудова заетост за три месеца като стажанти.
•     По проект BG051PO001-2.1.16-0082 „Повишаване на квалификацията – устойчивост и гаранция за успех“, съвместно с „ИО“ АД клон Варна, клон Разград, клон Русе, клон Силистра, клон Търговище и клон Шумен, са обучени 113 броя заети лица, служители в същите клонове на дружеството.
•    По проект BG051PO001-1.1.13-0199 „По-добрите работни места“, „ИО“ АД клон Добрич обучава 11 броя безработни младежи до 29 годишна възраст и им предоставя възможност за стаж от шест месеца.

Основните ни клиенти  са Държавни институции: Агенция по заетостта, Централна избирателна комисия, Централна избирателна комисия за местни избори; Местни органи: Областна администрация,  Общински администрации и кметства, Училища; Съдебна власт: Окръжен съд,  Административен съд; Фирми и граждани: Енерго Про Продажби АД София, В и К  ЕООД Добрич,  Сис груп холд ООД Добрич, Клас Олио АД Добрич, Изида ООД Добрич, Булмат ООД Добрич; Финансови институции: Изипей АД София, Търговска банка  Д АД София.
       Екипът на „Информационно обслужване” АД клон Добрич създава неговия облик.  Висококвалифицирани сервизни инженери, администратори, икономисти и оператори работят всеотдайно, с чувство на висока отговорност и професионализъм. Удовлетвореността на  клиентите е най-високата оценка за работата на нашия екип.
       През 2014 и следващите години „Информационно обслужване” АД клон Добрич ще се фокусира върху разработването на проекти от нов тип с нови високоефективни технологии и информационно обслужване.
    Използвам този юбилеен ден, за да изразя най-дълбока благодарност към високоуважаваните бивши директори и всички бивши и настоящи колеги, допринесли за изграждането и израстването на екипа на „Информационно обслужване“ АД клон Добрич.
    Желая на всички много упоритост и желание за постигане на нови по-високи успехи в реализирането на модерни информационни и комуникационни технологии.


    ДА НИ Е ЧЕСТИТ ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ!


                       

реклама
реклама
реклама
Над 2600 работодатели участват... Представиха възможности за... Ваучери за 50 000 лв. – подкрепа... Приходите от нощувки в туризма... Работодатели настояват за... Магазин в Каварна и ресторант в... Оборотите на магазините... 712 договора за 600 млн. лв.... Очакват успешно лято и ръст на... Запознаха над 100 представители... Близо 4350 свободни работни... С нормативни промени защитават... Броят на безработните е... Приеха план за развитието на... “Енерго-Про” иска... Отчитат рекордни приходи в... Удължават прилагането на... Земеделските стопани са... Българският износ с близо 11%... Скоро целият ресурс на... Отчитат спад в цените на... Зрее напрежение в рибарския... Над 18 000 души ще започнат работа... Пътната агенция е събрала 352... Отчитат рекордно ниско за... Приходите от нощувки в... Изплащат 800 милиона лева на... Над 100 инвеститора участват в... Над 1,5 милиарда лева са... Намаляват таксите за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.