126 млн. лева платени по новите 4 сметки на НАП за седмица

1,3 млн. лв. от тях са внесени от добруджанци

Размер на шрифта: a | a | a 19:27 11 март 2014
Автор: ДТ
Общо 125,7 млн. лв. са постъпили в периода от 4 до 7 март - първата седмица, в която данъци и осигуровки се внасят по отделни четири вместо по закритата единна сметка към бюджета, съобщават от Националната агенция за приходите. По видове приходи вноските са: 56.8 млн. лв. за данъци, 40.4 млн. за социални осигуровки, 19.5 млн. за здравни вноски и 9 млн. за вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване. По сметките на офис Добрич добруджанци са внесли общо над 1,3 млн. лева, като по сметката на републиканския бюджет са постъпили 513 000 лева. Внесените здравни осигуровки надхвърлят 256 000 лева, социалните са в размер на 440 000 лева, а за допълнително задължително пенсионно осигуряване, добруджанци са внесли 95 000 лева.
Плащанията за данъци и осигурителни вноски по новите 4 сметки могат да се правят и чрез онлайн системата на НАП, с дебитна или кредитна карта и регистрация в платформата Еpay. Софтуерът елиминира риска от технически грешки и неточности при попълването на платежни нареждания, като въвежда автоматично банковите сметки и кодовете за вид плащане към съответния офис на НАП. Регистрацията в електронната платежна система на НАП е безплатна и отнема няколко минути, уточняват от агенцията.
Безпроблемно работят и услугите за достъп до данъчно –осигурителните сметки на клиентите и справките за наредените суми и погасените задължения. Електронните системи на НАП приемат и подадените по интернет декларации за облагане на доходите на физическите лица, формуляри за корпоративните данъци, ДДС документи и осигурителни декларации.  От НАП припомнят, че всеки гражданин или представител на фирма може да получи безплатно персонален идентификационен код (ПИК) с който да следи в интернет данъчно-осигурителното си досие, плащанията и задълженията, да прави справки за осигурителния доход и вноските, които работодателят му внася.

реклама
реклама
реклама
Над 2600 работодатели участват... Представиха възможности за... Ваучери за 50 000 лв. – подкрепа... Приходите от нощувки в туризма... Работодатели настояват за... Магазин в Каварна и ресторант в... Оборотите на магазините... 712 договора за 600 млн. лв.... Очакват успешно лято и ръст на... Запознаха над 100 представители... Близо 4350 свободни работни... С нормативни промени защитават... Броят на безработните е... Приеха план за развитието на... “Енерго-Про” иска... Отчитат рекордни приходи в... Удължават прилагането на... Земеделските стопани са... Българският износ с близо 11%... Скоро целият ресурс на... Отчитат спад в цените на... Зрее напрежение в рибарския... Над 18 000 души ще започнат работа... Пътната агенция е събрала 352... Отчитат рекордно ниско за... Приходите от нощувки в... Изплащат 800 милиона лева на... Над 100 инвеститора участват в... Над 1,5 милиарда лева са... Намаляват таксите за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.