Станишев: Парк "Българско Черноморие" ще защити най-безценните плажове

Размер на шрифта: a | a | a 16:46 09 юли 2013
Предстои гласуване на проект за решение за налагане на мораториум върху всички разпоредителни сделки и строителни дейности с държавни имоти в урбанизираните и извън урбанизираните територии на устройствени зони А и Б по Закона за устройството на българското Черноморие.
Това съобщи председателят на БСП Сергей Станишев, предаде репортер на БГНЕС. Мораториумът ще е за срок до 12 месеца. Изключение от него ще са само случаите на изграждане на инфраструктурни обекти с местно и национално значение. Смисълът е България да има и Национален парк "Българско Черноморие", който да защити най-безценните части и плажове от българското Черноморие, подчерта още председателят на БСП.
Станишев напомни, че от 2008 година в сила е Законът за устройство на Черноморското крайбрежие. "Този закон целеше слагане на ред по отношение на строителството по българското Черноморие. Една от разпоредбите на закона вменява на българското правителство в максимално кратки срокове да проведе заснемане и изготвяне на цялостен план на българското Черноморие, това беше почти направено от правителството на тройната коалиция, но процедурата беше спряна от МРРБ в периода 2009-2010 година, когато Плевнелиев беше министър на регионалното развитие и благоустройството", коментира лидерът на левицата.

реклама
реклама
реклама
Последна седмица за подаване... Въвеждат чудовищни санкции при... Отчитат спад на чуждите... Болниците ще плащат по-евтини... Създават мрежа на електронните... Съоръженията от... Над 1 млн. лева събрани от... Хлябът поскъпва Пенсиите ще се вдигнат с 5.7% от 1... НАП даде старт на „Влез в час с... 2869 терена обхвана голямото... Безработицата в страната... Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.