Седем нелегални имигранти замесени в терористични групи

Размер на шрифта: a | a | a 19:06 21 ноември 2013
Държавната агенция за национална сигурност има подозрения, че седем от нелегалните имигранти, задържани у нас са съпричастни към терористични организации. Това каза пред журналисти вчера заместник-директорът на агенцията Недялко Недялков, след като беше изслушан от парламентарната комисия за контрол на службите. По думите му за над 30 имигранти – основно сирийски бежанци се смята, че представляват заплаха за националната сигурност. Затова е започнала и процедура по екстрадирането им.
Те са арестувани от момента, в който започна бежанската вълна, посочи Недялков. Според него вече се забелязва намаляване на броя на незаконно влизащите у нас. Обсъдени са рисковете, които се отнасят за страната, свързани с бежанския поток. Един от тях е инфилтриране на лица, които са съпричастни към терористични организации, създаване на логистични звена и други. " Всички са задържани в момента в съответните центрове по миграция.
Председателят на комисията Димитър Дъбов коментира пред журналисти, че седемте заподозрени са съпричастни към групи от Афганистан, Сирия и Ливан.
Следващата седмица комисията ще изслуша петимата кандидати за членове на възстановеното бюро за контрол нс СРС-тата - Огнян Стоичков, Георги Гатев, Илия Ганев, Бойко Рашков и Огнян Атанасов. Кандидат е бил бившия заместник-вътрешен министър от кабинета на ГЕРБ Димитър Георгиев, но той е оттеглил документите си.

реклама
реклама
реклама
Последна седмица за подаване... Въвеждат чудовищни санкции при... Отчитат спад на чуждите... Болниците ще плащат по-евтини... Създават мрежа на електронните... Съоръженията от... Над 1 млн. лева събрани от... Хлябът поскъпва Пенсиите ще се вдигнат с 5.7% от 1... НАП даде старт на „Влез в час с... 2869 терена обхвана голямото... Безработицата в страната... Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.