Провеждат седмица на пожарната безопасност

Размер на шрифта: a | a | a 16:51 09 септември 2018
Автор: ДТ
Традиционната седмица на пожарната безопасност ще бъде проведена от днес до 16 септември. Тя има за цел популяризиране на професията на пожарникарите и спасителите, провеждане на информационно-разяснителни мероприятия сред обществеността, демонстрации на професионални умения и техника, работа с подрастващите, срещи с граждани и други.
На 14-ти септември българските пожарникари и спасители честват своя професионален празник. През 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет на Р. България датата 14-ти септември (откриването на Първия пожарникарски събор) е обявена за Професионален празник на служителите на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, с което е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната.
Акцентът на „Седмица на пожарната безопасност” е поставен върху активизиране на контактите с гражданите и организациите за поставяне от тяхна страна на актуални въпроси по противопожарното осигуряване на обектите и населените места, както и за отправяне на предложения и сигнали, касаещи подобряване на организацията на работа и административно обслужване.
В тази връзка на територията на област Добрич в рамките на „Седмица на пожарната безопасност” ще се проведат следните мероприятия:  
-Във всички районни служби ПБЗН  на територията на област Добрич се провежда „Ден на отворените врати” на 10 септември;
-Организирано посещение на децата от детска градина в с. Крушари на 11 септември от 9 ч;
-Организиране на празнично мероприятие с деца от община Шабла. Провеждане на състезания , викторини с тематика в областта на ПБЗН, с материали предоставени ни по програма „ERASMUS + ”  на 11 септември от 10 до 12 ч в РСПБЗН-Шабла;
-Провеждане на тренировка и учение с основните части на Единната спасителна система за реагиране при бедствия, с акцент мерки за защита на населението на 12 септември от 10 ч.  в к.к.Албена.
-Демонстративно занятие с ПА с участие на ДФ „Тервел” на 13 септември от 10:00ч в „ДЕКА” ООД, гр. Тервел.
-Провеждане на пожаро-тактическo занятие на 13 септември от  9   до 12 ч – Корпус №2 – Високо тяло, пл. „Свобода”  №5  гр. Добрич;
Предвидени са демонстрации на възможностите на наличната ПП техника и разясняване на мерките за пожарна безопасност и защита при бедствия.
ДТ
реклама
реклама
реклама
Последна седмица за подаване... Въвеждат чудовищни санкции при... Отчитат спад на чуждите... Болниците ще плащат по-евтини... Създават мрежа на електронните... Съоръженията от... Над 1 млн. лева събрани от... Хлябът поскъпва Пенсиите ще се вдигнат с 5.7% от 1... НАП даде старт на „Влез в час с... 2869 терена обхвана голямото... Безработицата в страната... Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.