Провеждат седмица на пожарната безопасност

Размер на шрифта: a | a | a 16:51 09 септември 2018
Автор: ДТ
Традиционната седмица на пожарната безопасност ще бъде проведена от днес до 16 септември. Тя има за цел популяризиране на професията на пожарникарите и спасителите, провеждане на информационно-разяснителни мероприятия сред обществеността, демонстрации на професионални умения и техника, работа с подрастващите, срещи с граждани и други.
На 14-ти септември българските пожарникари и спасители честват своя професионален празник. През 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет на Р. България датата 14-ти септември (откриването на Първия пожарникарски събор) е обявена за Професионален празник на служителите на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, с което е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната.
Акцентът на „Седмица на пожарната безопасност” е поставен върху активизиране на контактите с гражданите и организациите за поставяне от тяхна страна на актуални въпроси по противопожарното осигуряване на обектите и населените места, както и за отправяне на предложения и сигнали, касаещи подобряване на организацията на работа и административно обслужване.
В тази връзка на територията на област Добрич в рамките на „Седмица на пожарната безопасност” ще се проведат следните мероприятия:  
-Във всички районни служби ПБЗН  на територията на област Добрич се провежда „Ден на отворените врати” на 10 септември;
-Организирано посещение на децата от детска градина в с. Крушари на 11 септември от 9 ч;
-Организиране на празнично мероприятие с деца от община Шабла. Провеждане на състезания , викторини с тематика в областта на ПБЗН, с материали предоставени ни по програма „ERASMUS + ”  на 11 септември от 10 до 12 ч в РСПБЗН-Шабла;
-Провеждане на тренировка и учение с основните части на Единната спасителна система за реагиране при бедствия, с акцент мерки за защита на населението на 12 септември от 10 ч.  в к.к.Албена.
-Демонстративно занятие с ПА с участие на ДФ „Тервел” на 13 септември от 10:00ч в „ДЕКА” ООД, гр. Тервел.
-Провеждане на пожаро-тактическo занятие на 13 септември от  9   до 12 ч – Корпус №2 – Високо тяло, пл. „Свобода”  №5  гр. Добрич;
Предвидени са демонстрации на възможностите на наличната ПП техника и разясняване на мерките за пожарна безопасност и защита при бедствия.
ДТ
реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по... Около 1,1 млн. лева ще струва...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.