Проект „Крушари – България – Европа” ще се реализира догодина

Размер на шрифта: a | a | a 18:29 04 декември 2017
Автор: ДТ
Приключилият конкурс на Националното сдружение на общините в Република България  класира проекта на община Крушари  „Крушари – България – Европа”, сред първите 20 общини, които ще получат финансиране за планираните от тях проектни дейности.
Проектът  си поставя за основна цел да представи автентичността на регион Добруджа и община Крушари в контекста на членството на България в Европейския съюз. Планираните  информационни събития  са балансирано насочени към различни целеви групи от общината. На кръгла маса с тема „Младите в Европа” ще бъдат представени възможностите за учене и работа в ЕС,  като дискусията е  насочена към  учениците от 16 до 18 години.
Втора кръгла маса „Европа за всички” е насочена към всички жители на община Крушари, като основните акценти в нея ще бъдат поставени върху приобщаващите политики на ЕС и възможностите, които те предоставят на общината и нейните жители.
Под надслов „Цветовете на равнината” читалището в Крушари ще се включи като партньор за изпълнението на проекта. Ще бъдат издирени и събрани тъкани и ръчно везани произведения на народното творчество от добруджанския край, които ще се експонират в мобилна изложба. Експонатите от изложбата ще бъдат представяни на различни празници, фестивали, конкурси, както и по време на участието на самодейните състави от читалището в международен фолклорен фестивал през юни в румънската община Нъводари, област Констанца.
Специална триезична брошура на български, румънски и английски език ще представи реализираните от община Крушари проекти, финансирани от ЕС през предишния програмен период, като привлечените по тях средства възлизат на над 14 млн. лева.   
Проектът „Крушари – България – Европа” ще се осъществява през периода януари – юни 2018 г., с бюджет от 4 298 лв. ДТ

реклама
реклама
реклама
Последна седмица за подаване... Въвеждат чудовищни санкции при... Отчитат спад на чуждите... Болниците ще плащат по-евтини... Създават мрежа на електронните... Съоръженията от... Над 1 млн. лева събрани от... Хлябът поскъпва Пенсиите ще се вдигнат с 5.7% от 1... НАП даде старт на „Влез в час с... 2869 терена обхвана голямото... Безработицата в страната... Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.