Поилките са “зрънцето любов” за птиците през лятото

Размер на шрифта: a | a | a 19:35 20 август 2014
Въпреки че част от лятото бе дъждовно и за птиците имаше достатъчно вода, в слънчеви и горещи дни до края на сезона пернатите се нуждаят от прясна вода, особено в градовете и населените места. Това е малко усилие от страна на хората, но с жизненоважно значение за пернатите, поясняват от Българското дружество за защита на птиците. Доброволци вече са поставили над 30 поилки за птици в различни части на страната. От екоорганизацията призовават и други съпричастни към съдбата на птиците да се присъединят към тях.
Най-простият начин да направим баня за птици е от голяма подложка за саксия с камък в средата, на който птиците да кацат, или пък обърнат капак от кофа, вкопан в земята.
Докато се къпят, птиците са уязвими и могат да станат лесна плячка на хищниците. Поставянето на банята в близост до храсти или дървета, в които те да се крият, да кацат и да се почистват, ще привлече повече посетители, а засаждането на бодливи храсти ще държи котките настрана.
 Поставянето на поилки през лятото е една от инициативите на кампанията “Зрънце любов” на БДЗП. ДТ
 
реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.