Подпомагат производителите на памук със 100 000 лв.

Размер на шрифта: a | a | a 19:36 25 август 2014
Започна приемът по схемата de minimis за подпомагане производителите на памук, съобщиха от Държавен фонд “Земеделие”. Формулярите могат да се подават до 30 септември в областните дирекции на фонда по постоянен адрес на физическите лица и по адрес на управление на юридическите лица.
Помощта е предназначена за физически и юридически лица и еднолични търговци, регистрирани като земеделски производители по реда на Наредба 3 от 1999 г. Условие за получаването й е памукопроизводителите да нямат задължения към държавния бюджет, ДФ „Земеделие”, Държавния поземлен фонд и „Напоителни системи” ЕАД.
Ресурсът по схемата е 100 000 лв. и служи за покриване на част от разходите за купуване на семена, продукти за растителна защита и торове за производство на памук. Определената помощ за декар от засятата култура е 58 лв. Общият размер на помощите de minimis за един земеделски производител, както и за едно и също предприятие, не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337,45 лв.) за период от три данъчни години.
Ако заявените по време на приема средства надхвърлят утвърдения от Управителния съвет годишен бюджет за 2014 г., ще бъде определен коефициент на редукция и помощта на всеки заявител ще бъде преизчислена.
Срокът за изплащането на средствата по схемата de minimisза памукопроизводители е до 24 октомври. ДТ
реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.