Подготвят промени в Закона за защита на потребителите

Размер на шрифта: a | a | a 19:44 02 октомври 2013
Автор: ДТ
Работна група подготвя промени в Закона за защита на потребителите, съобщават от правителствената пресслужба, цитирайки вицепремиера Даниела Бобева. Тези промени целят и набелязване на конкретни мерки за изравняване на позициите на  потребителите и продавачите в посока регулиране на вътрешния пазар. Предвижда се и мащабна институционална реформа с преструктуриране на Комисията за защита на потребителите.
Вероятно ще се върви към един секторен подход за защита на потребителите и от главно в най-невралгичните области. С тази промяна ще се засили капацитета на комисията, за да отговаря на очакванията на обществото за по-сериозна защита на потребителите.
Вицепремиерът посочи, че защитата на потребителите трябва да е споделена отговорност и на неправителствения сектор. За съжаление в последните години диалог с организацията на потребителите реално не е воден, защото е била припозната само една и имаме намерение да разширим достъпа до диалог.
Правителството има намерение до другата седмица да изготви наръчник, който ще представи на потребителите основните им права. Един от основните приоритети, които в момента се дискутират е въвеждането на ефективни извънсъдебни способи за решаване на спорове.

реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Подготвят новата Национална... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.